Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-02 07:45:00

Komáromi Zoltán megváltoztatta az oltási sorrendet

A tíz ampullát idős házaspároknak fogja beadni, köztük egy 98 éves betegének és 95 éves feleségének.

Február 4-én kezdődik a védőoltásra regisztráltak oltása Magyarországon. A Nemzeti Népegészségbiztosítási Alapkezelő az érintettek értesítésébe és oltásába a háziorvosokat is bevonja.

Komáromi Zoltán, a Demokratikus Koalíció egészségpolitikusa az ATV Start című műsorában ezzel kapcsolatban azt mondta: pénteken 14:39 perckor kaptak egy levelet, amiben leírták, hogy mi lesz a héten. A háziorvos arról is szólt, hogy kaptak egy listát, amin a 81 évnél idősebb betegek vannak rajta, a levélben pedig az is benne van, hogy ne próbáljanak meg változtatni a kiadott oltási sorrenden, mert ellenőrizni fogják.

Komáromi viszont nem tartja ésszerűnek a sorrendet, ezért megváltoztatta azt: előre vesz több idős házaspárt is, köztük egy 98 éves betegek és 95 éves feleségét.

Azt a háziorvos nem tudja, mikor kell mennie az oltóanyagokért.

Mint mondta, minden országban fizetnek az oltások beadásáért a háziorvosoknak. Komáromi szerint az állam feladata lenne az oltás, mivel az nem számít kötelező védőoltásnak.

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet vezetője helyében elszégyellné magát, mert a szakma egy sort sem tud arról, mi alapján engedélyezték a kínai vagy az orosz vakcinát - folytatta. Hozzátette azt is, hogy nem tudják, milyen mellékhatásai lehetnek az oltásoknak.

Az idősekkel folytatódnak a védőoltások

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink