Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-28 15:00:00

Pulzus-kutatás: sokak szerint Dobrev Klára és Karácsony Gergely lehet a legalkalmasabb ellenzéki miniszterelnök-jelölt

Az ATV kérésére készített közvélemény-kutatás alapján viszont az is kiderült, hogy rengetegen (a válaszadók 35 százaléka) még bizonytalanok, nem tudják, kit választanának.

Azt ATV kérésére a Pulzus Kutató Intézet felmérést készített. A kutatásban a 18 éves és annál idősebb lakosságot kérdezték arról, kit tartanának a legalkalmasabb közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek az alábbi lehetőségek közül:

1. Dobrev Klára, a DK EP-képviselője
2. Fekete-Győr András, a Momentum elnöke
3. Jakab Péter, a Jobbik elnöke
4. Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke
5. Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd társelnöke
6. Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke
7. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere
8. Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke
9. Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke
10. Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke

A felmérésből kiderül, hogy a válaszadók többsége nem tudja, kit tartana a legalkalmasabb közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek.

Ha a teljes lakosság körében vizsgáljuk a válaszokat, a politikusok közül Dobrev Klára és Karácsony Gergely kapta a legtöbb szavazatot. A DK EP-képviselője és a Párbeszéd társelnöke 14 százalékkal holtversenyben állnak az élen.

A politikusok közül a legtöbb női szavazatot Dobrev Klára (18%) kapta, míg a legtöbb férfi Jakab Pétert tartja a legalkalmasabbnak (16%).

A korcsoportokat tekintve a politikusok közül a 18 és 39 év közötti kitöltők többsége Jakab Pétert (19%), a 40 és 59 év közöttiek Karácsony Gergelyt (18%), míg a 60 éves vagy annál idősebb korosztály Dobrev Klárát (22%) tartja a legalkalmasabbnak.

Az alapfokú végzettséggel rendelkezők a politikusok közül 14-14-14 százalékos holtversennyel Dobrev Klárát, Karácsony Gergelyt és Jakab Pétert, a középfokú végzettséggel rendelkezők Jakab Pétert (13%), a felsőfokú végzettséggel rendelkezők pedig Dobrev Klárát (20%) tartják a legalkalmasabbnak.

A település szerinti megoszlás tekintetében pedig a politikusok közül Budapestről Karácsony Gergely kapta a legtöbb szavazatot (17%), megyeszékhelyekről Dobrev Klára (20%), városokból (20%) és községekből (15%) pedig Jakab Péter.

A Pulzus Kutató felmérése 1000 fő megkérdezésével történt, a válaszok reprezentálják a magyar felnőtt lakosság véleményét. Ez azt jelenti, hogy az adatok nem, kor, iskolai végzettség és településtípus szerint a magyar alapsokasági adatoknak megfelelően tükrözik a felnőtt, 18 pluszos lakosság véleményét. „Csatlakozz a Pulzushoz! Légy Te is véleményvezér”

Jakab Péter indul a miniszterelnök-jelöltségért az előválasztáson

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink