Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-27 08:23:00

Népszava: Nem teljesen egyezik az az orosz vakcina, amit vizsgáltak, és ami forgalomba kerülhet

A lap értesülései szerint újabb kétségek merültek fel a Szputnyik V vakcina kapcsán.

A Népszava arról ír, hogy a A klinikai vizsgálatok során nem ugyanolyan összetételű készítménnyel dolgoztak, mint ami most forgalomba kerülhet. Hozzátették, hogy a kisebb mennyiségű készítmény és a tömegtermelés során előállított vakcina nem teljesen egyezik az iratok szerint. Az értesüléseik szerint többek között ez volt a szakértők egyik kifogása. Mások pedig azt nehezményezhették, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) szakértői mindössze néhány órát kaptak a gyártás ellenőrzésére. Amikor pedig ezt szóvá tették, azzal nyugtatták őket, hogy több időt kapnak később erre. Nem sokkal ezután engedélyezték az oltóanyagot. 

Mint ahogy arról a Telex korábban beszámolt, a felkért szakértők kifogásai ellenére engedélyezték a vakcinát. 

A Népszava információi alapján a szakértők még az OGYÉI pozitív döntése előtt szóvá tették az orosz dokumentáció ellentmondásait, valamint hogy volt olyan szakértő, aki kiépett a vakcina értékelését végző a testületből az engedélyeztetés után. Állítólag feleslegesnek érezte a munkáját, de nem akart nyilatkozni. 

A lap megkérdezte az OGYÉI-t, hogy miért adták ki a felvetődött kérdések ellenére az engedélyt, de a cikk megjelenésig nem válaszoltak.

Engedélyezték a magyar hatóságok az AstraZeneca- és a Szputnyik V-vakcinát

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink