Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-27 10:55:00

Fokozatosan helyreáll a menetrend a váci és az esztergomi vasútvonalakon

Újra a teljes útvonalon közlekednek a vonatok a Budapest-Vác-Szob, a Budapest-Veresegyház-Vác és a Budapest-Esztergom vonalon, fokozatosan helyreáll a menetrend szerinti vasúti közlekedés - tájékoztatta a Mávinform szerda délelőtt az MTI-t.

Rákosrendező állomásnál szerda reggel a Szobról Budapestre tartó vonat halálra gázolt egy férfit. Emiatt egy ideig szünetelt ott a forgalom, majd két vágányon csökkentett sebességgel megindulhatott a vasúti közlekedés. A korlátozások miatt a szobi és a veresegyházi vonalon 20-40 perccel, esetenként 40-60 perccel, az esztergomi vonalon 5-10 perccel nőtt a menetidő.

Egy ideig az esztergomi vonatok a budapesti Nyugati pályaudvar helyett Angyalföldre, a veresegyházi vonatok Rákospalota-Újpest állomásra érkeztek és onnan is indultak. Emiatt a vasúti jegyeket, bérleteket 9.30-ig elfogadták a 12-es villamoson Újpest-központ és Rákospalota-Újpest vasútállomás, a 14-es villamoson a Lehel tér és Rákospalota-Újpest vasútállomás között, az M3-as metrón a Lehel tér és Újpest-központ, az M3-as és az M14-es metrópótlón pedig a Nyugati pályaudvar és a Lehel tér között.

A Mávinform közölte: a rendőrség befejezte a helyszínelést Rákosrendezőnél, a vasúti menetrend délelőtt fokozatosan helyreállhat.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink