Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-27 09:19:00

A vendéglátóipar kifogyott a tartalékaiból

A vendéglátóipar kifogyott a tartalékaiból - erről Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke beszélt az ATV Start című műsorában.

Flesch Tamás a beszélgetésben szerencsétlen helyzetnek nevezte, hogy a turizmus politikai beszélgetések tárgya. Mint mondta: a maguk részéről politikamentesen szeretnék a szektort működtetni.

Flesch Tamás szerint az osztrák példa lehet követendő a bajba jutott szállodák és éttermek megsegítésében. Folyamatosan kiabálunk segítségért – mondta, hozzátéve: az lesz a kérdés, hányan tudunk újranyitni. Szerinte a legnagyobb probléma, hogy a megítélt támogatás nem érkezik meg a legtöbb helyre időben.

Arra a kérdésre, hogy mit szól ahhoz, hogy február elsejétől egyes vendéglátók újranyitnak, Flesch Tamás azt válaszolta: szállodáktól nem kaptak olyan visszajelzést h kinyitnának. Mint mondta: értik a felháborodást, de nagy a kockázata az egyoldalú nyitásnak, és nem támogatják. Normális párbeszédre van szükség – mondta az elnök, hozzátéve: attól, hogy újranyitnak, nem biztos, hogy lesz vendég.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink