Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-26 17:41:00

Ezzel vágott vissza a Fidesz az összellenzéki kezdeményezésre

A baloldal gyöngyösi polgármestere soron kívül adatta be magának a koronavírus elleni védőoltást. Először erre válaszoljanak! - ezzel reagált a Fidesz arra, hogy az ellenzék rendkívüli parlament ülést követel és járványügyi vizsgálóbizottságokat.

Kedd délután jelentették be az ellenzék részéről, hogy Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd és a Momentum február elsejére javasolja összehívni a parlament ülését; a szükséges aláírásokat már benyújtották a házelnöknek.

A napirenden szerepelne három, a gazdasági válság kezelését ellenőrző, a járványkezelés hibáit feltáró és a kínai koronavírus elleni vakcinával kapcsolatos kérdéseket tisztázó vizsgálóbizottság felállítása. Emellett a Klubrádió további működését biztosító törvénymódosítást is napirendre tűznék a rendkívüli parlamenti ülésen.

Reagált a Fidesz

“A baloldal először arra a kérdésre válaszoljon, hogy mi a véleményük arról, hogy a gyöngyösi polgármesterük soron kívül adatta be magának a koronavírus elleni védőoltást!” - mindössze ezt reagálta a Fidesz az ellenzéki kezdeményezésre.

A házszabály szerint Kövér László házelnök dönt arról, hogy mikor legyen a rendkívüli ülés. Ám a rendkívüli ülést kezdeményező frakciók - a parlamenti képviselők egy ötödének - a javaslatától csak annyiban térhet el, hogy a javasolthoz képest 8 napon belüli időpontra kell összehívnia az Országgyűlés rendkívüli ülését.

A rendkívüli ülés időpontjáról a házbizottsági ülésen születik döntés.

Ajánlom

További belföldi híreink