Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-26 06:00:00

Nagyon ki akar maradni a politikából az ismert zenész

Az indoka egyszerű: zenészként kinek mondja, hogy őt nem akarja szórakoztatni?

Ferenczi György eMeRTon-díjas és Máté Péter-díjas előadóművésszel a Spirit Fm Viccen kívül című műsorában beszélgetett Szlazsánszky Ferenc és Pajor Tamás. A napokban derült ki ugyanis, hogy egy új taggal bővül „A Dal” című tehetségkutató televíziós műsor zsűrije.

Az elmúlt időben ebben a szerepben már látott Vincze Lilla, Nagy Feró és Mező Misi mellett új szereplőként Ferenczi György lesz a zsűri negyedik tagja. A Spirit Fm-en szóba hozták, hogyhogy Ferenczi György műsor egyik zsűrije lesz, de azt még ő sem teljesen tudta, hogy mi lesz a feladata, de azt igen, hogy mi nem: „az én dolgom nem az, hogy megmutassam a fiataloknak, hogy hogyan kell bekerülni a mainstreambe”.

Ferenczi beszélt az underground és a mainstream zene különbségéről, és hogy miért marad szívesebben az undergroundban: „szeretek szabad lenni, és így senki nem szól bele abba, hogy hogyan muzsikáljak, kísérletezzek.” A politikából pedig azért is ki akar maradni, mert – idézzük - „zenész vagyok, most kinek mondjam, hogy téged nem szórakoztatlak”.

„Az én dolgom a világban, hogy a zenémmel kimenjek a színpadra és szórakoztassam az embereket, és hogy azt a tapasztalat-mennyiséget, amit az évek alatt összegyűjtöttem, azt minél több fiatalnak át tudjam adni és talán kicsit felnyissam a szemüket” – érvelt az előadóművész, aki elmondta, hogy az együttesének összeállítása során „nem hangszert keres, hanem embert, az mindegy, hogy milyen hangszeren játszik”. A különböző hangszerektől csak „érdekesebb lesz a muzsika”.

Ajánlom

További belföldi híreink