Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-25 16:40:00

Az MSZP azt szeretné tudni, mikor oltják be a hajléktalanokat

Az MSZP részletes oltási terv közzétételére szólítja fel a kormányt, hogy többek között az is kiderüljön, mikor kaphatnak vakcinát a hajléktalanok - mondta Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese, hétfői online sajtótájékoztatóján.

A politikus úgy értékelt: a kormány oltási tervként egy "elnagyolt, prioritási listának nevezhető kivonatot" tett csak közzé, így most az egész ország azt találgatja, hogy kit, mikor és mivel fognak beoltani.

Szerinte a Fidesz "képmutató módon" mindig a keresztényi értékrendre hivatkozik, azonban mindig az elesetteknek, a leginkább rászorulóknak fordít hátat. Ez - folytatta - "az oltási tervnek nem nevezhető anyagban" is megmutatkozik, ugyanis ebből nem jelenleg nem lehet megállapítani, hogy például a rendkívül kiszolgáltatott helyzetben lévő hajléktalan emberek mikor kerülhetnek sorra.

Komjáthi Imre Szlovákiát hozta példaként, ahol elmondása szerint nyilvánosan elérhető a részletes oltási terv.
Az MSZP elnökhelyettese arra szólította fel a kormányt, hogy ne tartsa bizonytalanságban az embereket, adjon hiteles, gyors, pontos és részletes tájékoztatást az oltási tervről, hogy minden ember tudja, mikor fog sorra kerülni és milyen vakcinával fogják beoltani.

Kétmillió adag orosz vakcinát vásárolt Magyarország

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink