Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-22 21:06:00

Kunhalmi: Magyarországnak nincs pufferzónája, hogy megvárja a Pfizer-vakcinákat

Az MSZP politikusa az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt arról, hogy szerinte a kormány késlekedett a szigorításokkal, és most emiatt nincs időnk megvárni a Pfizer további szállítmányait.

Kunhalmi Ágnes azzal kezdte, hogy nyár végén is kérték már a kormányt, hogy hozzák meg a korlátozó intézkedéseket, de túl későn született erről döntés. Ennek pedig a politikus szerint - egy Direkt36-os cikk nyomán - az lehetett az oka, hogy a Fidesz szembesült, mennyire beesett a gazdaság (13,6 százalékos a visszaesés), így amellett döntöttek, hogy nem állhat le teljesen az élet, mert az már komolyan kihatna a 2022-es választásokra.

Kunhalmi úgy fogalmazott a novemberi intézkedésekre utalva, hogy Orbánék valamivel “több mint két hónapig nem csináltak semmit”, és nem csodálkozik, hogy a kormányfő már nem hangoztatja, hogy a halálesetekben mérik, milyen sikeres a járványkezelés.

MSZP: Mentőcsomagot a kultúrának

 

A vakcinával kapcsolatban meg elhangzott, hogy az MSZP társelnöke szerint a nyugat-európai országok is várnak a vakcinára, de többen is időben cselekdtek, így nincsenek olyan rossz mutatókkal ellátva, mint Magyarország. Kunhalmi emlékeztette a nézőket, hogy a kormány volt, hogy azt mondta “kárognak a virológusok, rémisztgetnek és riogatnak”, mégis baj lett.

“Nincs kapacitása, nincs pufferzónája Magyarországnak, hogy megvárja azt a Pfizer-Biotech-vakcinát, ami egyébként érkezik” - hangsúlyozta Kunhalmi.

Az érettségizők és a tanárjaik oltásáról Kunhalmi leszögezte, hogy fontos irány - bár a tanári kört ki kéne szélesíteni, hiszen többeket érint a tanári karból egy érettségi levezénylése - ugyanakkor van benne politikai megfontolás. A poltikus ezt azzal magyarázta, hogy éppen a fiatalok körében van problémája a Fidesznek, már ami a népszerűséget illeti. Valamint arra kérte az illetékeset, Maruzsa Zoltán államtitkárt kiemelve, hogy figyeljenek oda az érettségizők felkészítésére, hogy ne csak az online kereteket biztosítsák.

Kunhalmi végül a kultúra napjáról annyit mondott, hogy a kormány mostohagyereke a terület: a sajátjaikkal kedvesek, de azokkal a művészekkel, akik nem a szájuk íze szerint cselekszenek, azokkal nem. Szerinte szomorú, hogy a zenészek sokszor politikai állásfoglalásra kényszerülnek. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink