Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-22 21:42:00

Hatvan napra bezárattak egy belvárosi kocsmát, rendőrök vonultak ki

A budapesti Madách térnél található népszerű vendéglátóhely most kiszállításra sem nyithat ki, ráadásul 500 ezer forintos pénzbüntetést is kiszabtak rájuk.

A hely tulajai a Telexnek azt mondták, több hónap "fullos" zárvatartás alatt csak házhoz szállítás volt, ma viszont összeszedték az összes maradék tartalékukat, hogy kinyissanak.Elmondták, hogy személyes átvétellel, elvitelre szolgálták ki a vásárlókat.

Az üzlethelyiségbe egyszerre 4 főt engedtek be, a kint folytatódó sort pedig koordinálták, ügyelve arra, hogy az emberek mindenhol tartsák a 1,5 méteres távolságot. A maszkhasználatra és az egyéb védelmi szabályokra külön táblán hívták fel a vásárlóik figyelmét.

Egyikük szerint már kora délután is járt a Központban két rendőr, akik valószínűleg a környék köztereseinek bejelentésére érkeztek, de akkor még mindent rendben találtak. Mikor fél órával a tervezett zárás előtt, sokkal nagyobb létszámban ismét megjelentek a rendőrök, nagyjából 15 ember állt sorba a Központon kívül, a hely dolgozói szerint a szükséges távolságot betartva. A téren a központosok elmondása alapján ekkor több helyen is álltak kisebb csoportokban emberek, összesen nagyjából ötvenen, de nem mindenki a Központ vásárlója volt, a környéken más vendéglátóhelyek is árultak elvitelre.

A rendőrök először arról tájékoztatták a hely tulajait, hogy 30 napra kell bezárniuk és bírságot is kaphatnak, ezt később szigorították. Azt, hogy pontosan mivel sértettek szabályt, nem közölték velük, csak a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló kormányrendelet számára hivatkoztak.

A Telex egyik olvasója a helyszínen volt, amikor megérkeztek a rendőrök. Szerinte nem igaz, hogy 15 ember ált kint a Központ előtt. Szerinte az előre meghirdetett nyitásra a Facebookon már előre több száz ember jelezte a részvételét.

"A Telepig tele volt a Madách tér Központból kifolyó emberekkel, az összes fiatal maszk nélkül volt ott, és a Központ annak ellenére kiszolgálta az embereket, hogy az utcán nem lehetett áthaladni a maszk nélküli tömegben" - mondta a portál olvasója.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink