Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-20 10:29:00

Stressz, alvásmegvonás, kemény büntetések: ilyen a kiképzés az elitakadémián, ahol Orbán Viktor fia végzett

Az angliai Sandhurst Királyi Katonai Akadémia a világ egyik legkeményebb kiképzőközpontja - írja a Blikk. Mint a múlt héten kiderült, itt végzett a magyar miniszterelnök fia, Orbán Gáspár is.

Az egyenruha itt gondosan eltakarja a jelentkezők származását, így kivételezésnek helye nincs. Itt végzett Vilmos és Harry herceg is, utóbbi egyszer annyira rosszul lett, hogy felmerült, félbe kell szakítania a kiképzést. De végzett itt popsztár, mint James Blunt, ismert felfedező, mint Edward Stafford, aki elsőként gyalogolta végig hosszában az Amazonas folyót, és híres politikusok is, mint Winston Churchill - írja a lap.

A kiképzők, akik napi húsz órában figyelik a jelentkezőket, minden hibát büntetéssel jutalmaznak. Ezek skálája végtelen, rosszabb esetben a terroristák ellen kiképzett kutyák ólját vagy az akadémia mellékhelyiségeit kell naphosszat suvickolni.

A képzés három részből áll, mindegyik 14 hétig tart és egyre nehezebb feladatok elé állítja a kadétokat. A jelentkezők garantáltan megtapasztalják lelki és fizikai határaikat, az állandó stresszt, a kimerültséget, az alvás- és evésmegvonást.

Az első magyar, aki sikerrel vette ezeket az akadályokat, Porkoláb Imre volt, aki könyvet is írt tapasztalatairól. Ebből kiderül, hogy katonák naponta alig pár órát alszanak, de megemlít egy erőltetett menetet is, amikor 30 órája nem aludt, de már kétmaratonnyi táv volt a lábában, miközben az ájulás kerülgette.

Vakáció gyanánt viszont Porkoláb Egyiptomba is eljutott, ahol helyi kommandósoktól leste el, hogyan vadásszon le olyan mérges kígyókat és skorpiókat, amelyek marása azonnali halálához vezethetett volna.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink