Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-18 12:11:00

A Tankcsapda frontembere szerint nincs alternatívája az oltásnak

Lukács Lászlóval, a Tankcsapda frontemberével a Spirit FM „Viccen kívül" műsorában beszélgettek a „karanténos világról."

A Tankcsapda még 2019-ben, a koronavírus-járvány előtt írt egy dalt „Ülj le mellém" címmel, amely részben olyan, mintha reflektálna a jelenlegi helyzetre. Nem mellesleg a dal hetek óta toplistás, kihagyhatatlan a zenei rádiók repertoárjából. A közelmúltban Roadmovie projekt keretén belül Till Attila rendezésével megjelent a klipje is a számnak.

Lukács Lászlóval, a Tankcsapda frontemberével a Spirit FM „Viccen kívül" műsorában Pajor Tamás és Szlazsánszky Ferenc beszélgetett a vigasztaló hangvételű számról, illetve a karanténos élethelyzetről. Felelevenítették, hogy az „Ülj le mellém" egy strófája mintha a jelenleg dúló oltásellenesség és az ehhez kapcsolódó összeesküvés-elméletek kritikája lenne. Nevezetesen: „Ne hagyd, hogy összezavarja az elmédet / Az az összeesküvés elmélet, hogy / Mindent valami sötét erő irányít mer' / A Valódi erő áthat mindent és / Senkinek sem árt / Még ha a Remény fénye most / Nem is nagyon világít"

Lukács László elmondta, hogy az összeesküvés elméletekről az a véleménye, hogy azok egyidősek az emberiséggel. Az, hogy ma már ennyire nagy hangsúlyt kapnak, ez immáron inkább csak technikai kérdés, de mindig is voltak olyan emberek, akik úgy gondolták többet tudnak, mint bárki más. Lukács úgy gondolja, hogy a világ erejét lehet nagyon közelről nézni, de nem árt néha távolabbról szemlélni a világot, erre reflektál több dalszöveg is. Egyszerűbb lenne, ha az emberek a saját eszüket használnák és a saját bevallásuk szerint élnének.

A Tankcsapda frontemberének a járvány magánemberként nem igazán okozott nagy törést, hiszen kertes házban lakik, nem érzi magát bezárva, ugyanúgy tud reggel futni, intézni az ügyeit vagy éppen kutyát sétáltatni, mint korábban. Viszont mint előadó, mint „rock and roll srác", aki hozzá van szokva a folyamatos koncertezéshez, zenéléshez, ettől most teljesen el van vágva. Ez sokkal jobban megviseli anyagilag és érzelmileg is. Viszont úgy gondolja ebből a helyzetből is lehet tanulni és semmiképpen nem kell ezt az előző évet elfelejteni, hanem érdemes lesz emlékezni rá és okulni belőle.

„Már nagyon rég egy olyan társadalomban élünk, amikor a mindennapi életben az emberek rá vannak utalva arra, hogy megbízzon a másikban. Aki repülőn utazik az is rábízza az életét a pilóták, légiirányítókra mégse tekintünk úgy rájuk, mint öngyilkosjelöltek" – fejtette ki Lukács, aki szerint

az oltás is egy olyan repülőgép, amely – ha minden rendbe van – elvihet egy biztonságosabb helyre, egy olyan világba, ahol már találkozhatunk egymással, leülhetünk egymás mellé és beülhetünk egy kávéházba. 

Nem is beszélve a családi drámák csökkenéséről, munkahelyekről és a többi más vetületéről. „Nem kéne mindenkinek menekülnie az oltás elől" – tette hozzá. Tőle kiskorában se kérdezték meg, hogy meg akarja-e kapni a TBC oltást, de megkapta és nem lett TBC-s. Lukács szerint nincs más választás az oltáson kívül, és bár mai napig élhet valaki áram és víz nélkül, de valljuk be, ennek nincs létjogosultsága​.

A műsort itt hallgathatja vissza.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink