Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-14 07:23:00

Havazás, ónos eső és viharos szél miatt is figyelmeztetés adott ki az OMSZ – térképen mutatjuk, hol mire számítson

Ónos eső, havazás és az erős szél veszélye miatt is figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ónos eső veszélye miatt Somogy és Zala megyére, míg havazás miatt Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Az OMSZ azt írja: reggelig a délnyugati határvidéken átmeneti gyenge (néhány tized mm-nyi) ónos esőre van esély. Napközben egyre kevesebb helyen valószínű havazás, inkább a záporos jellegű csapadéktevékenység lesz a jellemző. Csütörtök estig a havazásokból, hózáporokból általában maximum 5 centiméternyi friss hóréteg alakulhat ki, de lokálisan ennél több is lehullhat egy-egy intenzívebb gócból. Erre a keleti, északkeleti vidékeken van nagyobb esély. A hózáporokat a Dunántúlon akár dörgés is kísérheti.

forrás: met.huForrás: met.hu

forrás: met.huForrás: met.hu

Az előrejelzés szerint napközben főleg a középső vidékeken és a Dunántúlon lesz viharos az északnyugati szél. A legerősebb lökések sebessége meghaladhatja a 70-75, gomolyfelhők környezetében és a hegyekben akár a 80 kilométer/órát is. A szél elsősorban az ország nyugati felén a frissen lehulló havat is hordhatja átmenetileg.

forrás: met.huForrás: met.hu

A legalacsonyabb hőmérséklet általában -7 és -1 Celsius-fok között alakul, de az átmenetileg kevésbé felhős tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet -1 és plusz +5 fok között várható.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink