Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-12 08:51:00

Fekete-Győr reméli, hogy a jobboldali szavazók tisztelettel viselik majd a vereséget 2022-ben

A Momentum a következő hónapokban fog előállni a miniszterelnök-jelöltjével. Fekete-Győr András szerint a közös miniszterelnök-jelölt feladata lesz csatarendbe állítani az ellenzéki pártokat, biztosítani az összefogást a kormányzásban.

A Civil Választási Bizottság letett egy javaslatot, amelyben újdonság, hogy kétfordulós lenne a miniszterelnök-jelölt választás. Fekete-Győr András, a Momentum elnöke az ATV Startban kijelentette, hogy ez egy jó ötlet, hogy legyen egy második forduló, ahol a két legnépszerűbb jelölt közül lehet választani. 

A Momentum javaslata volt a teljes körű előválasztás, egy új generációit képviselnek, amellett vannak, hogy az emberek mind a jelöltekről, mind a pártokról tudjanak szavazni.

Fekete-Győr közölte, hogy a miniszterelnök-jelöltről 106 különböző helyről lehet szavazni, valamint a pártokról is. Ő amellett érvel, hogy mind a 106 egyéni kerületben lehessen egyéni jelöltről szavazni az előválasztáson, szerinte ebbe az irányba mennek a pártelnöki tárgyalások, de még nem akarja elkiabálni.

A Momentum elnöke szerinte az online szavazás lehetőségét is biztosítani kell, van félmillió honfitársunk, aki külföldön él - azt szeretnék, ha ők is beleszólhatnának abba, ki lesz a miniszterelnök. Közölte azt is, hogy ennek lehetőségéről még nem állapodtak meg.

A politikus visszaemlékezett, hogy 2018-ban százezrek vonultak az utcákra, mert azt érezték, hogy el lett csalva a választás. 2022-ben nem tudja, mi lesz, azt tudja, hogy nyerni fog az ellenzék. Az, hogy hogyan fog reagálni Orbán Viktor, átadja-e a hatalmat, az rá van bízva.Az ellenzéki szavazók tisztelettel viselték a vereséget, reméli, hogy a jobboldali szavazók is így fognak tenni.

Fekete-Győr hangsúlyozta, hogy több millió ember áll mögöttük, nincs az összefogásból visszaút, a választók is ezt akarják, ezt tartják szem előtt. Ez az összefogás működni fog, mert az emberek azt akarják, hogy működjön.

Az előválasztás szerinte arra kiváló lehetőség, hogy a pártok mérlegre tegyék a különbségeket, és a választók ezek közül dönthetnek. Az új miniszterelnök-jelölt feladata lesz csatarendbe állítani az ellenzéket. Azt is elmondta, hogy a Momentum a következő hónapokban áll elő a miniszterelnök-jelöltjével.

A Momentum elnöke reméli, hogy a jobboldali szavazók tisztelettel viselik a vereséget 2022-ben

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink