Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-01-01 18:50:00

Kihalt utcák és csend: így búcsúztunk 2020-tól

Kihalt utcák, elszórtan felvillanó tűzijátékok és csend volt szinte mindenhol az országban szilveszterkor. A kijárási tilalmat kevés kivétellel mindenki betartotta, ahogy a tűzijátékok miatt is elenyésző számú eljárást indítottak a rendőrök.

Szomorú arcát mutatta éjfél körül a pécsi Széchenyi tér. Híradónk stábja egyetlen emberrel sem találkozott, ami arra utalt, hogy a pécsiek is komolyan vették a járvány miatti tilalmat, és nem mentek az utcára. Tavaly ugyanis óriási bulit csaptak a helyiek.

De Nagykanizsán is sokan mentek a város főterére tavaly az új évet köszönteni. Idén persze itt is minden másképp volt, hiszen a karácsonyi díszben pompázó főtér szilveszterkor kongott az ürességtől. De azért akadtak olyanok is, akik mégis kimerészkedtek.

A közterületi tűzijátékokat a kormány betiltotta, de a kisebb pirotechnikai eszközöket magánterületen el lehetett durrogtatni. A tiltás miatt ez a szilveszter sokkal csendesebb volt, mint a korábbiak, de azért így is röpködtek a rakéták a levegőbe. Tizenhárom helyen ráadásul szabálytalanul: volt ahol, komoly kárt is okozott a tűzijáték.

Az eset Tiszaalpáron történt, éjfél után nagyjából negyed órával. Ekkor egy kiskorú, egy második pirotechnikai osztályba tartozó eszköze egy lakóház tetőjére esett, ami ettől kigyulladt. Személyi sérülés szerencsére nem történt, de többszázezer forintos anyagi kár keletkezett – árulta el híradónknak Bálint Gabriella, az Országos Rendőr-főkapitányság ügyeletvezetője.

Mátészalkán pedig még csütörtökön este nyolc óra körül egy lakatlan házban keletkezett tűz, valószínű, hogy ott is valamilyen tűzijáték okozta a lángokat.

A kijárási korlátozás miatt csendesebb volt az idei szilveszter

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink