Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-12-18 17:08:00

Navracsics Tibor reagált Deutsch Tamás jogfosztására: "egyértelmű csatavesztés"

Navracsics Tibor, volt uniós biztos reagált Deutsch Tamás néppárti frakción belüli jogainak felfüggesztésére. Deutsch frakción belüli jogainak korlátozását a Fidesz számára csatavesztésként látja, sokkal egyértelműbb ennek megítélése, mint a múltkori jogállamisági mechanizmussal kapcsolatos vitában.

Deutsch Tamás a csütörtök esti Egyenes beszédben a szankcionálása kapcsán megjegyezte, hogy egy okos ember nem akkor sértődik meg, amikor megsértették, hanem amikor érdekében áll. Navracsics Tibor Fiala János Keljfel Jancsi! című műsorában erre úgy reagált, hogy neki nem felel meg az ízlésének, hogy az Európai Uniót a Szovjetunióhoz, német politikusokat az SS-hez vagy a gestapóhoz hasonlítanak. A politikában persze mindent lehet, de mindennek van következménye is.

Deutsch frakción belüli jogainak korlátozását a Fidesz számára csatavesztésként látja, szerinte sokkal egyértelműbb ennek megítélése, mint a múltkori jogállamisági mechanizmussal kapcsolatos vitában.

Navracsics is mondott már olyan dolgot, amit később megbánt, viszont németnek nagyon sértő olyat mondani, hogy úgy beszél, mint egy gestapó tiszt, olyan mint egy magyart nyilasozni. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy önmagában nem ettől indult meg az aláírásgyűjtés, hanem benne van az a hosszú ideje húzódó konfliktus is, ami a Fidesz és a Néppárt között fennáll.

Hangsúlyozta, hogy ezt a konfliktust rendezni kellene, mert egy politikailag nem jó. A felfüggesztés időleges, de nincs határidőhöz kötve, így sokkal nehezebb belőle kikeveredni, mint ahogy bele került az ember.

A teljes beszélgetés itt hallgatható vissza

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink