Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-12-04 19:02:00

Tarjányi: január végéig kiderül, hogy a titkosszolgálatok álltak-e a Szájer-ügy hátterében

Schmidt Mária közalapítványának kuratóriumából is távozik Szájer József. Közben lengyel lapok több forrásra hivatkozva azt írják: a partit szervező férfit a varsói hatóságok egy éve csalás miatt körözik. Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő szerint január végéig kiderül, hogy a titkosszolgálatok álltak-e a Szájer-ügy hátterében.

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványának kuratóriumi tagságáról is lemondott Szájer József a Népszava értesülései szerint.

Az Alaptörvényt író Fidesz-alapító politikus egy brüsszeli lakásban vett részt drogos orgián egy 25 fős férfitársaságban. A rendőrségi rajtaütés során, az ereszcsatornán lemászva próbált elmenekülni. A politikus először az európai parlamenti mandátumáról mondott le, majd a Fideszből is kilépett.

Az ügy a teljes nemzetközi sajtót bejárta. A Gyűrűk Ura Gandalfjaként ismert Ian McKellen azzal a megjegyzéssel osztotta meg a hírt, hogy „a politikusok képmutatása kegyetlenséghez, és ebben a gyalázatos esetben, szégyenhez vezethet."

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta:

a rendőrségi jelentésekből egyszerűen kideríthető, hogy kémügyről van-e szó és meglepődne, ha a magyar kormány még nem kérte volna be a dokumentumokat. 

Szerinte január végére itthon és külföldön is tisztázódhat a kérdés.

Az Eurologus brüsszeli tudósítója híradónknak azt mondta: Belgiumban is szinte minden rádió és tv műsor foglalkozott az üggyel. Arató László felvette a kapcsolatot a parti szervezőjével, aki azt állítja nem a titkosszolgálatok, hanem egy konkurense hívhatta fel a rendőrök figyelmét a gyülekezési szabályokat megszegő orgiára. David Manzheley szerint a szomszédok sem lehettek, mert – mint mondta – a házban ahol lakik, szinte mindenki meleg, ezekre a partikra pedig meg szokta hívni őket is.

Közben a sajtóban keringeni kezdett ez a körözési fotó. Lengyel lapok értesülései szerint a csalás miatt körözött férfi megegyezik a partit szervezőjével, ő viszont több interjúban tagadta a vádakat.

A témával Bayer Zsolt is foglalkozott műsorában. A Fidesz alapítótagja úgy fogalmazott: „Szájer egy morális lény, akit már három évtizede ismer”. A beszélgetés során később arra is kitért, hogy egy régi „harcostársa” korábban bevallotta neki, hogy azért szeret Thaiföldre járni, mert ott „kisfiúk is rendelkezésre állnak”. Később blogján hangsúlyozta: egy szóval sem állította, hogy Fideszes politikusról lenne szó. A Pesti Srácok szerint Bayer Zsolt a Magyar Hang egyik újságírójáról beszélt, aki a Simicska-Orbán háború kirobbanásáig a kormánypárt Magyar Nemzetnél dolgozott.

Szél Bernadett szerint, amiről Bayer Zsolt beszélt, az pedofília, ezért ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz és indítványozza Bayer tanúként való meghallgatását – jelentette ki közösségi oldalán. De feljelentést tett az MSZP és a Jobbik is, a DK pedig a kormánytól vár válaszokat.

Tarjányi: Januárban kiderülhet közük volt-e a titkosszolgálatoknak a Szájer-ügyhöz

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink