Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-12-02 16:12:00

Megszólat Deutsch Tamás Szájer József és a néppárti kizárás ügyében

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő az ATV Híradójának adott interjújában elmondta, hogy szerinte Szájer József az egyetlen helyes döntést hozta a mandátumáról való lemondással, a kizárásával kapcsolatban pedig megjegyezte, hogy akkor senki nem gyűjtött aláírást a Néppártban, amikor a párt elnöke nácizta Orbán Viktort.

Agresszív és képtelen fellépés- kommentálta a politikus azt a kezdeményezést, amit a néppárti párttársai kezdeményeztek a frakcióból való kizárása kapcsán. 

Szerinte politikai büntetést akarnak vele szemben megfogalmazni azért, mert szabadon kifejezte a véleményét. Ez ugyanannak a tervezett eljárásnak a logikáját mutatatja meg, amit jogállamisági mechanizmusnak akarnak hívni- mondta Deutsch. Hangsúlyozta, hogy az eljárás az Európai Néppárt értékeivel összeegyeztethetetlen, plána annak a fényében, hogy tavasszal a Néppárt elnöke (Donald Tusk) lenácizta a Fidesz elnökét, Orbán Viktort. 

Az EP-képviselő szerint ő személyt nem támadott, hanem egy gondolkozásmódot minősített. A véleménye mellett pedig továbbra is kiáll. 

"Szájer József a történteket követően helyes döntést hozott akkor, amikor lemondott a EP-képviselői tisztségéról. Az a határozott véleményem, hogy az egyedül helyes döntést hozta, tudomásul vettük a döntését"

 -mondta Deutsch Tamás.

Arra a kérdésre, hogy ez ügy hogy egyeztethető össze a keresztény értékrenddel, a politikus úgy reagált, hogy megérne végre egy misét, hogy szót váltsanak a nyilvánosság előtt arról, hogy amit a Fideszt gyűlölő pártok állítanak, hogy ők mit gondolnak, az nem felelnek meg annak, hogy mik az ő nézeteik.

Szerinte ma Magyarországon a Fidesz az a párt, aki nem akar a senki hálószobájában kutakodni, a baloldal pedig a saját ideológiáját rá akarja erőltetni.

"Ez egy botrány, nyilvánvaló, hogy ez árt annak a politikai közösségnek, amely politikai közösségnek az illető részese. Szívből jövő volt Szájer József nyilatkozatában az a rész, hogy személyes volt az ő hibája. Neki kell ezért a felelősséget vállalni. Azt mondta, hogy ne akarja ezt senki az ő politikai közösségére vagy a magyarok széles körébe kiterjeszteni. De ilyenkor így működödik, hogy a politikai ellenfeleink ki akarják terjeszteni a politikai botrány hullámait Szájer József személyén túl. Ilyenkor higgadtan, nyugodtan végig kell hallgatni a kárörvendő hullámot"- mondta Deutsch Tamás.


atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink