Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-12-01 16:40:00

Szájer „vállalja a felelősséget a botlásáért”

Újabb Szájer József által kiadott közlemény került nyilvánosságra. Ebben a volt EP-képviselő azt írja: lemondásával vállalta a botrány politikai következményeit.

A belga sajtó írta meg, hogy péntek este egy bár első emeletén tartottak csoportos szexbulit, ahol körülbelül 25-en vettek részt, főként férfiak. A rendőrség oszlatta fel a rendezvényt, amely nem felelt meg a belga járványügyi szabályoknak. A partin a belga sajtó értesülései szerint drogot is találtak a hatóságok. Korábban sajtóinformációk arról számoltak be, hogy egy – azóta már lemondott – magyar európai parlamenti képviselő is részt vett azon a brüsszeli szexpartin, amit a rendőrség oszlatott fel. Sajtóhírek szerint a politikus állítólag az ereszen keresztül próbált menekülni. Szájer József nem sokkal később kiadott egy közleményt, amiben elismeri, hogy részt vett az eseményen, ám arra házibuliként hivatkozik. A fideszes politikus azt is állítja, hogy nem fogyasztott kábítószert, ugyanakkor nem volt nála az igazolványa.

A Fidesz uniós pártcsaládja, az Európai Néppárt az Index megkeresésére nem kívánt reagálni a botrányra. Azonban elküldték Szájer angol nyelvű reakcióját, amelyben a magyarnál is bővebben fogalmaz.


Szájer a közleményben arról ír: vasárnapi lemondásával vállalta a botrány politikai következményeit. Bocsánatot kér továbbá családjától, kollégáitól és szavazóitól.

„Kérem őket, hogy botlásomat, harminc éves kitartó és elkötelezett munka fényében értékeljék” – írja a politikus. Majd azzal folytatja, a botlása személyes, azért vállalja a felelősséget.

„Mindenkit arra kérek, hogy hazámra és politikai családomra ne keverje az ügybe” – írja a lemondott képviselő.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink