Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-29 19:35:00

Ittas testvérpár gyilkolhatott meg egy 94 éves nénit Borsod megyében

Egy testvérpárt gyanúsítanak a rendőrök azzal, hogy megölték azt az idős, 94 éves asszonyt, akinek a holttestét csütörtökön találtak meg az otthonában a Borsod megyei Hegymegen. Az eddigi adatok szerint a két férfi italozás közben döntötte el, hogy betörnek az idős nőhöz. Az asszony azonban felébredt, felismerte őket, ezért megverték, fojtogatták, majd az eszméletlen nőt sorsára hagyták.

Egy mécses jelzi a Borsod megyei Hegymegen az idős nő háza előtt, hogy itt történt a tragédia. Egy helyi testvérpár egész nap italozott, majd elhatározták, hogy betörnek az idős néni házába és megszerzik a pénzét. Azt azonban nem számtották bele, hogy a tulajdonos felébred és felismeri őket.

"Észrevette a gyanúsítottakat, segítségért kiáltott, ekkor a gynúsítottak befogták a száját, a földre rántották, majd a földön fekvő sértettet többször megütötték, majd a nyakát is megszorították, A sértett az eszméletét vesztette. Ekkor a gyanúsítottak átkutatták a lakását, 100 ezer forint készpénzzel távoztak, magára hagyva az eszméletlen, több sebből vérző sértettet." - nyilatkozta Horváth Dóra, a Miskolci Törvényszék szóvivője.

Az idős asszonyt csütörtökön találták meg, addigra már belehalt az őt ért támadás közben szerzett sérüléseibe. A kis falu lakói értetlenül állnak a történtek előtt.

"Nyilvánvalóan mindenkit felajzott a dolog. Annyira rövid idő telt, ami másnak lehet, hogy nem rövid, hanem hosszú, hogy az ember még nem tudja felmérni, hogy mi lesz a következménye a faluban" - mondta Boschánszky Iván, polgármester.

A testvérpár egyik tagját már pénteken, míg a másikat csak később fogták el a rendőrök. Délelőtt a bíróság a két támadót halált okozó testi sértés alapos gyanúja miatt 30 napra letartóztatta.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink