Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-29 13:04:00

Demeter Szilárd visszavonja publicisztikáját, és törli Facebook-oldalát

Ráadásul igazat ad kritizálóinak, hogy „nácizni ma relativizálás, és a náci párhuzam akaratlanul is sértheti az áldozatok emlékét. "

Nagy port kavart a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójának szombaton megjelent publicisztikája, amelyben többek között azt írta: „Európa Soros György gázkamrája.” Politikusok, közéleti személyiségek, civil és nemzetközi szervezetek, diplomáciai testületek tiltakoztak annak hangvétele miatt.

Demeter Szilárd az Indexnek juttatta el közleményét, amelyben közölte, visszavonja a sokakat sértő írását. Úgy fogalmaz: „Függetlenül attól, hogy mit gondolok az igazamról, és függetlenül attól, hogy az Alaptörvény által garantált vélemény- és szólásszabadságot ahogy eddig is, ezután is védeni fogom, a Sor(o)s című publicisztikámat ezennel visszavonom. A Facebook egy Kertész Imre-idézet miatt letiltott három napra, onnan nem tudom törölni a posztot, tehát a Facebook-oldalamat törlöm.”

Hozzáteszi, „abban igazat adok az engem kritizálóknak, hogy nácizni ma relativizálás, és a náci párhuzam akaratlanul is sértheti az áldozatok emlékét. A közeljövőben ehhez tartom magam".

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink