Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-27 19:21:00

Több milliós jutalmat ítélt meg magának Gyál polgármestere

Pápai Mihály, élve a veszélyhelyzet lehetőségével, amely alapján a települések vezetői önálló hatáskörben hozhatnak határozatot, bruttó 4 millió 188 ezer forint jutalmat ítélt meg magának.

Több milliós jutalmat ítélt meg magának Gyál polgármestere
Fotó: Google térkép

A Telex szerint a polgármester saját hatáskörben rendelkezett arról, hogy jutalmat kapjon.

A nettó 2,785 millió forintos jutalommal kapcsolatosan a portál írásban és telefonon is kereste a polgármestert és a polgármesteri hivatalt, egyelőre azonban nem kaptak választ arra, mi indokolta, hogy a koronavírus idején többmilliós jutalmat utaljon ki saját magának.

A polgármester emellett több más személynek és intézménynek is jutalmat osztott ki. 

A Gyál Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Kft. ügyvezetője, Zsigovits Gábor bruttó 1,32 millió forintot kapott, a Gyál és Térsége Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője, Horváth Gábor bruttó 882 ezer forint jutalomban részesült.

A Telex szerint jutalmat kapott több gyáli intézmény is: az önkormányzat és a polgármesteri hivatal a járulékokkal együtt bruttó 48 millió forint jutalmat osztott ki. A városi könyvtár, több bölcsőde és óvoda és a városi egészségügyi központ – járulékokkal együtt – összesen 98 millió forint jutalomban részesült.

A már említett városüzemeltetési kft. pedig összesen 23,6 millió forint jutalmat kapott.
Emellett a rendőrségen 2,7, az iskolákban 8,1 millió forint jutalmat oszthatnak szét a rendelet alapján, amely összesen, járulékokkal együtt 182 millió forint jutalomról döntött.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink