Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-26 16:52:00

Semjén: a magyarság bármilyen kihívást képes lehetőségre váltani

A magyarság világnemzet, amely képes arra - érje bármilyen megpróbáltatás -, hogy a kihívásokat lehetőségre váltsa, és ez érvényes a diaszpórára is - mondta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Magyar Diaszpóra Tanács ülésén csütörtökön. A tanácskozást a járvány miatt idén online rendezték meg.

Semjén Zsolt kiemelte: a diaszpórát a történelem viharai hozták létre, háborúk, vesztett háborúk, levert szabadságharcok, diktatúrák. Ennek a következménye, hogy magyar van mindenütt a világban, ugyanakkor a nemzet életerejét mutatja, hogy nem asszimilálódott, nem tűnt el, hanem őrzi magyarságát - mutatott rá.

"Bárhova is sodort bennünket a történelem vihara, egy nemzetnek vagyunk a tagjai, és az a büszkeség hat át mindannyiunkat, hogy érdemes ehhez a nemzethez, kultúrához, nyelvhez tartozni" - fogalmazott a miniszterelnök-helyettes.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára elmondta: 83 szervezet képviselteti magát a diaszpóratanács ülésén 27 országból. Elmondta, tíz év alatt radikális váltás valósult meg a nemzetpolitikában, büszkeségre adnak okot az elért sikerek. Egységes magyar nemzet jött létre - jelentette ki.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink