Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-26 21:12:00

A MOK az alapellátásban dolgozó fogorvosok béremeléséért is küzd

A Magyar Orvosi Kamara egy közleményben foglalta össze, hogy elfogadhatatlan tartják, hogy a 2021-es év költségvetésében nincs forrás a fogorvosok és szakápolók bérnövekedésére.

A MOK először is leszögezte, hogy milyen pozitív, hogy biztosították az orvosok és háziorvosok béremelésének keretét, valamint a kormány  apraxisközösségi rendszer bevezetésére, kiterjesztésére elegendő előkészítési, felkészülési  időt hagy.

"Ugyanakkor nem elfogadható, hogy a kormányhatározat az alapellátásban dolgozó fogorvosok és szakdolgozók 2021. évi jövedelem növekedéséhez semmilyen  forrást nem biztosít. A Magyar Orvosi Kamara minden megszólalásában, javaslatában  az alapellátásban dolgozók teljes körére, így a fogorvosokat is külön nevesítve kérte a béremelés fedezetét" - írták a közleményben. 

Hozzátették, hogy a fogorvosi ellátás az alapellátás része, és a legköltségigényesebb terület, ezzel a döntéssel pedig a mindenki számára hozzáférhető közellátás működőképességét veszélyeztetik, így az orvosokat, betegeket a magánellátásba kényszeríti. 

"Arra kérjük a kormányt, hogy a szükséges forrás előirányzásával biztosítsa a magyar társadalom alapellátásának működését" - zárta az Orvosi Kamara. 

Hiába a béremelés, az orvosok 77 százaléka nem írná alá az új jogviszonyt

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink