Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-25 20:33:00

„Te vagy a mindenünk” – ő volt Diego Maradona

Meghalt Diego Maradona. Az argentin sajtóhírek szerint az 60 éves futball-legenda szívrohamban vesztette életét, két héttel az után, hogy kiengedték a kórházból, ahol egy vérömlenyt távolítottak el az agyáról. Ügyvédje akkor azt mondta, otthon folytatják az elvonókúrát. Diego Maradonát minden idők egyik legnagyobb futballistájának tartják.

Drónokkal készített felvételeket az argentin sajtó, így figyelték Diego Maradona minden pillanatát, amikor a futball-legendát kórházba vitték három héttel ezelőtt. Akkor vérömlenyt távolítottak el az agyáról.

A szurkolók akkor aggódva várták a híreket a 60 éves sztárról. Transzparensekre azt írták: „te vagy a mindenünk”. Maradona orvosa később azt mondta: hihetetlen, hogy mennyit javult az állapota, és a futballzseni jól érzi magát. Egy hét után pedig ki is engedték a kórházból, ügyvédje akkor azt nyilatkozta: Maradona otthon folytatja az elvonókúrát.

Maradonat egyébként visszavonulása óta többször is kezelték kórházban. Nagyon meghízott, alkoholproblémái voltak, ás a gyomrával is műtötték. Sajtóhírek szerint az utóbbi időben már csak két ember segítségével tudott járni, szíve 30 százalékon működött egykori kokainfüggősége miatt. Halálát szívroham okozta.

Diego Maradonát minden idők egyik legnagyobb futballistájának tartják. 1986-ban világbajnoki címet szerzett az argentin válogatottal. Emlékezetes volt a csak „Isten kezének” nevezett kezezése, amellyel megadott gólt szerzett az angolok ellen a mexikói világbajnokságon. Ugyanezen a meccsen pedig egy másik gólt is lőtt a klasszis, amelyet gyakorlatilag az egész angol csapatot kicselezve szerzett. Ezt „az évszázad góljaként” szokták emlegetni.

Olyan klubcsapatokban játszott, mint a Boca Juniors, a Napoli és a Barcelona. Az olasz csapattal két bajnoki címet és több kupát is elhódított.

Halála megrázta a futballvilágot. Pelé, aki gyakorlatilag egész pályafutása alatt vitában állt Maradonával – írja az Index –, közösségi oldalán most úgy fogalmazott: „Elvesztettem egy nagyszerű barátomat, a világ egyik legnagyobbját. Még sok mindent tudnék mondani. Egy nap remélem, hogy együtt játsszunk majd az égi futballmezőkön.”

Lionel Messi pedig azt írta – számolt be az Origo –: "Nagyon szomorú nap ez minden argentin ember és a teljes futballvilág számára. Elhagyott minket, de mégsem, mert Diego örök. Minden gyönyörű emlékem megőrzöm róla. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy őszinte részvétem küldjem minden családtagjának és barátjának. Nyugodjon békében!"

60 éves korában meghalt Diego Maradona, legendás focista

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink