Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-25 14:12:00

Jövő hét csütörtökön hallgatná meg az operatív törzset a honvédelmi és rendészeti bizottság

Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága kezdeményezi a koronavírus elleni védekezésért felelős operatív törzs meghallgatását jövő csütörtökön 10 órakor - tájékoztatta a Fidesz-frakció szerdán az MTI-t.

Kósa Lajos, a bizottság fideszes elnöke a közleményben azt írta: köztudomású, az operatív törzs minden nap részletesen tájékoztatja a nyilvánosságot a járvánnyal kapcsolatos adatokról, a vírus elleni intézkedésekről, a nemzetközi összehasonlításban is sikeres védekezésről.

"Emellett - a rendkívüli jogrendre tekintettel - az a helyes, ha az operatív törzs az Országgyűlés illetékes szakbizottsága előtt is beszámol az intézkedésekről, azok eredményeiről és válaszol a képviselők kérdéseire" - olvasható a Kósa Lajos által jegyzett közéleményben.

A Demokratikus Koalíció nem sokkal korábban közleményben jelezte, Vadai Ágnes, a honvédelmi és rendészeti bizottság DK-s és Lukács László jobbikos alelnök, valamint Harangozó Tamás MSZP-s bizottsági tag kezdeményezte, hogy a bizottság a jövő héten hallgassa meg az operatív törzset.

Párbeszéd: Az eddigieken túl másokat is teszteljen ingyen a kormány!

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink