Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-25 14:39:00

Csütörtöktől Pintér Sándor irányítja a kórházakat

Kijött a Magyar Közlönyben a múlt kedden létrehozott Országos Kórház-főigazgatóság (OKFŐ) jogköreit és feladatait tartalmazó kormányrendelet, és egy másik rendelet, ami meghatározza, a koronavírus-járvány miatti rendkívüli jogrend (veszélyhelyzet) idején hogyan módosulnak ezek a szabályok – számolt be a 444. A rendelet szerint változik a kórházfenntartó csúcsszervezetet irányítójának személye.

Holnaptól – a rendelet hatálybalépésétől –, a veszélyhelyzetben nem a múlt szerdán már rendeletben megnevezett országos kórház-főigazgató, Jenei Zoltán irányítja majd a kórházfenntartó csúcsszervezetet, hanem „az Operatív Törzs vezetőjeként kijelölt rendészetért felelős miniszter”, Pintér Sándor belügyminiszter.

A miniszter feladata a veszélyhelyzet alatt a következők lesznek: A miniszterelnök jóváhagyásával normatív utasításban kiadni az OKFŐ szervezeti és működési szabályzatát. Javaslatot tenni a miniszterelnöknek az országos kórház-főigazgató kinevezésére vagy felmentésére. Megállapítani a főigazgató illetményét, valamint gyakorolni a főigazgatóság alá tartozó egészségügyi intézményekben dolgozók feletti munkáltatói jogokat.

A veszélyhelyzet jelen állás szerint 2021. február 8-ig tart.

Egészségügy: Eszköz és felszerelés van, megfelelős számú szakember nincs

 

atv.hu/444

Ajánlom

További belföldi híreink