Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-25 13:03:00

Az MSZP egységes összeggel emelné a nyugdíjakat

A MSZP-s képviselő arról beszélt az ATV Startban, hogy a párt egy felzárkóztatási program keretében egységesen emelné a nyugdíjakat egy kormányzati ciklus erejéig.

72 ezer fővel nőtt egy év alatt azoknak a száma, akik a minimumszint alatt élnek. Ahogy az ATV Híradójában is elhangzott, 292 ezren vannak azok az idősek, akik 105 ezer 259 forintból élnek havonta, de Korózs Lajos az adatokat azzal egészítette ki, hogy valójában 580 ezren kapnak ilyen kevés nyugdíjat, így sokan dolgozni kényszerülnek, hogy kiegészítsék a jövedelmüket.

Ennyi pénzből az idősek nem tudnak az egészségükkel foglalkozni - mondta Korózs.

Az MSZP akár már jövőre megtenné, hogy egy azonos összeg kerüljön kiosztásra, így zárkóztatnák fel az alacsony nyugdíjakat. 

"Miért ne lehetne megcsinálni, hogy egy kormányzati ciklusban olyan felzárkóztatási programot csinálni, hogy négy éven keresztül a nyugdíjemelésre szánt összeget mindenkinek azonos összegben fizetnék ki?" - vetette fel az MSZP-s politikus. 

MSZP: A Fidesz csak a szegénységet garantálja a nyugdíjasoknak

 

Egy öt százalékos emelésnél például ez 7500 forintot jelentene mindenkinek pluszban: ezzal a nyugdíjok 70 százaléka jobban jár Korózs szerint. Ez persze nem kell, hogy örökre szóljon, de egy kormányzati ciklus erejéig egy összeggek emelnék a nyugdíjat. 

Továbbá arra is javaslatot tettek, hogyha elindul a 13. havi nyugdíj kifizetése, mindenki azonos összeget kapjon. Ez a politikus szerint nem kerül többe, ugyanakkor igazságosabb.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink