Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-25 05:40:00

Szívmelengető gesztus: rászorulóknak gyűjtenek egy debreceni polgárőr egyesület tagjai

Rászorulóknak gyűjtenek élelmiszert egy debreceni polgárőr egyesület tagjai. Az akció olyan áruházakban zajlik, ahol a polgárőrök járőrszolgálatot látnak el, cserébe pedig engedélyt kaptak az adománygyűjtésre.

Egy debreceni áruházban a tábla azt hirdeti, hogy a városban élő rászorulóknak gyűjtenek adományokat. Már az akció első napján is sokan adományoztak, volt, aki egy egész szatyornyi élelmiszert tett a kocsiba.

"Mindig vannak olyanok, akik még jobban rászorulnak mint, mi. Úgyhogy ez egy minimális kis egyszerű dolog. Szerintem ezt mindenki megteheti. Egy-egy csomag lisztet, cukrot, olajat, bármit" - mondta híradónknak egy adományozó.

A Cívis Város Polgárőr Egyesület elnöke elmondta: úgy egyeztek meg az üzletlánccal, hogy szolgálatukért cserébe lehetőséget kaptak az adománygyűjtésre.

"Járőrszolgálatot látunk el és ezért cserébe tartós élelmiszer gyűjtést engedélyeztek nekünk, ami abból áll, hogy rászoruló családoknak és koronavírus miatt rászoruló családoknak gyűjtünk tartós élelmiszert. És így megpróbáljuk a karácsonyt szebbé tenni" - fogalmazott Sziklási Péter elnök. 

A polgárőrök már az első napi adományokból segítséget nyújtottak a rászorulóknak.

"Három gyermekem van, kiskorúak. Egyedülállóként tartom el őket, anyukámnál lakunk most elég nehéz anyagi körülmények között. Ő is nyugdíjas" - meséli Horváth Krisztina.

A tervek szerint az akció karácsonyig folytatódik. A polgárőrök bíznak benne, hogy sok családon tudnak segíteni, akár koronavírus, akár más okok miatt kerültek nehéz helyzetbe.

Debrecenben a szegényeknek gyűjtenek a polgárőrök

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink