Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-24 09:29:00

Késsel fenyegetőző hajléktalanok leptek el egy budapesti panelházat, rettegnek a lakók

A ház tele van gyerekekkel és idősekkel.

Tavaly február óta okoznak rendszeresen problémát a ki-be járkáló hajléktalanok az egyik XIX. kerületi panelházban: birtokukba vették a tetőteret és a felsőbb emeleteket, piszkot és rendetlenséget hagynak, de folyamatos az ordibálás és a csörömpölés is.

"Nem egyszer fecskendőt találtunk a lépcsőházban, folyamatosan drogoznak. Hiába mondják a lakók, hogy ne csinálják ezt, nem vesznek minket komolyan. Engem például késsel is megfenyegettek” - mondta a Metropolnak az egyik lakó.

A ház egyébként tele van gyerekekkel és idősekkel. Úgy tudni, az egyik fiatalabb iskolást még pszichológushoz is el kellett vinni, mert egyszerűen nem mer közlekedni a lépcsőházban.

A problémát már többször jelezték az önkormányzatnak és a szövetkezetnek is, akik eddig nem léptek az ügyben. Az önkormányzat azt tanácsolta, tegyenek feljelentést, birtokvédelmet viszont csak abban az esetben tudnak elrendelni, ha megadják a birtokháborítók, tehát a hajléktalanok nevét és lakcímét. A rendőrség többször volt kint a helyszínen, de ezután is csak néhány órára lett nyugalom.

Egyébként a szomszédos utcákban is tudni hasonló helyzetről. Voltak akik, az élhetetlen körülmények miatt költözni kényszerültek.

43 éves hajléktalan fagyott halálra Nagykanizsán

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink