Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-24 17:27:00

Karácsonyék megállapodtak a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával: nem támogatják Parragh javaslatát

A főpolgármester Facebook-oldalán számolt be a megállapodásról, azt írta: megéri okosan, szakmai érvek és a tények alapján tárgyalni.

Karácsonyék megállapodtak a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával: nem támogatják Parragh javaslatát

Karácsony Gergely szerint így született meg ma a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) megállapodása. Eszerint sem a főváros, sem a budapesti iparkamara nem támogatja a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke által tett javaslatot az iparűzési adó (IPA) felfüggesztésére (vagy megszüntetésére).

A megállapodás szerint „bármilyen IPA elengedés csak akkor lehetséges, ha az az önkormányzatok számára egyidejűleg, és teljes mértékben kompenzációra kerül azok működési kiadásainak finanszírozására. Minden ezzel ellentétes javaslat súlyos problémákat jelent a gazdaság számára nélkülözhetetlen közszolgáltatások szempontjából” - írja bejegyzésében a főpolgármester.

Hozzáteszi: megállapodtak abban is, hogy hogy a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány adta lehetőségek felhasználásával közösen programot indítanak a legrosszabb helyzetben lévő mikro- és egyes kisvállalkozások mikrohitelezéssel való gyors megsegítésére, mintegy 2,5 milliárd forint értékben.

"Tudjuk, hogy ennél többre lenne szükség, a budapesti vállalkozások is többet érdemelnének, de a járvány, a válság és a kormányzati megszorítások miatti nehéz helyzetünkben most ekkora segítséget tudunk felelősséggel vállalni" - hangsúlyozza.

"Igyekszünk segíteni más formában is közösen. A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a lakosságnak szolgáltató budapesti vállalkozások számára közösen kupon programot indít. Ennek keretében a fogyasztók előre vásárolhatnak szolgáltatásokat, ezzel segítve a nehéz helyzetbe került vállalkozások finanszírozását. A budapesti vállalkozásokat segítő programok részleteit közösen dolgozzuk ki. Példának tartom ezt a megállapodást, példa arra, hogy az együttműködés, a partnerség alapján lehet és kell valódi segítséget nyújtani válság idején a bajba jutott embereknek és vállalkozásaiknak" - olvasható a bejegyzésben.

Megéri okosan, szakmai érvek és a tények alapján tárgyalni. Így született meg ma a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti...

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. november 24., kedd
Vidéki önkormányzatok tiltakoznak az iparűzési adó felfüggesztése ellen

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink