Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-24 15:50:00

Fekete-Győr: az élet csak akkor térhet vissza a normális kerékvágásba, ha mindannyian beoltatjuk magunkat

A Momentum elnöke szerint a vírustagadók és vakcinaszkeptikusok számán rengeteg magyar élete múlhat.

Fekete-Győr András online sajtótájékoztatóján arról beszélt: az év végét rengeteg haláleset és egyre növekvő munkanélküliség árnyékolja be, "a kormány elkésett, kapkodó lépései miatt pedig százezreknél köszönt be Fekete Karácsony". De vannak reménykeltő hírek is: több, már tesztelt vakcina is hatékonynak bizonyult a koronavírus ellen, sorozatgyártásukat pedig akár idén is megkezdhetik - tette hozzá.

"Az élet csak akkor térhet vissza a normális kerékvágásba Magyarországon, ha mindannyian beoltatjuk magunkat a hatékony és bevizsgált vakcinával. A vírustagadók és vakcinaszkeptikusok számán rengeteg magyar élete múlhat: ha nem oltatják be magukat elegen, ha az átoltottság nem éri el a 70-80%-ot, 2021 őszén egy fellángoló hullámmal térhet vissza a vírus, így akik nem oltatják be magukat, potenciális veszélyt jelentenek majd mind magukra, mind a társadalomra nézve"

- fogalmazott a politikus.

Emellett szerinte nyilvános oltási tervvel és sorrendel kell készülnie a kormánynak, hogy azok kapják meg először az oltást, akiknek a legnagyobb szükségük van rá: egészségügyi dolgozók, a gazdaságilag és társadalmilag kritikus iparágakban dolgozók, magas kockázattal rendelkező, idős vagy beteg egyének.

"Amint engedélyezik Magyarországon is, oltassátok be ti is magatokat, és kérjétek erre családtagjaitokat, ismerőseiteket is! Közös felelősségünk a járvány megállítása, közös felelősségünk, hogy az élet újra visszatérjen a normális kerékvágásba" - tette hozzá.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink