Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-23 05:41:00

Budapest főtájépítésze szerint rossz koncepcióval fejlesztik a Városligetet

Bardóczi Sándor azután mondta ezt Híradónknak, hogy kiderült: műfüvet telepítenek a Városliget újonnan épülő kutyafuttatójába. A Liget Zrt. szerint erre azért van szükség, mert a műfű sokkal strapabíróbb. Zugló polgármestere szerint a legnagyobb probléma az, hogy az elmúlt években a kormány nem egyeztetett velük.

Műfüvet raknak le néhány dombra a Városligetben épülő új kutyafuttatóban. Erre először a 24.hu olvasói hívták fel a figyelmet, a lap megkereste a Liget Zrt-t, hogy megtudja, a parkban miért van szükség műfűre. A cég kommunikációs referense azt közölte: a Hermina úti Kutyás élményparkban szerzett üzemeltetési tapasztalatok alapján az ehhez hasonló dombok kedvelt játékok, azonban az erodálódás elkerülése érdekében a gyepfelülettel szemben érdemes mesterséges, strapabíró műfűvel beborítani azokat.

Budapest főtájépítésze szerint azonban itt többről van szó: ez a lépés is arra utal, hogy rossz koncepcióval fejlesztik a Városligetet.

„Ez a koncepció azt mondja, hogy minél több embert, még többet oda kell csődíteni a Városligetbe, élményt kell nekik adni, az élményközpontúságra, a turisztikára helyezi a hangsúlyt, miközben az összes városi dokumentáció már azt mondta, még a projekt kezdete előtt, hogy a Városliget végletesen túlterhelt” – mondta Híradónknak Bardóczi Sándor.

A főtájépítész szerint a Liget rossz állapotát éppen az okozza, hogy nagyon sok benne a funkció, ha ezt tovább sűrítik, a park állapota még jobban leromlik.

„Egy 400 négyzetméteres műfű csomót a kutyafuttatóban lehetne jelentéktelen ügynek tekinteni, ha az elmúlt 7 év nem arról szólt volna, hogy hogyan kívánják tönkretenni és beépíteni a Városligetet” – erről már Horváth Csaba beszélt. Zugló polgármestere szerint a legnagyobb probléma az üggyel kapcsolatban az, hogy az elmúlt években a kormány nem egyeztetett sem a kerülettel, amelynek területén a Városliget fekszik, sem a fővárossal, amely a park tulajdonosa. A szocialista polgármester úgy fogalmazott: Azért fájdalmas egy ilyen aprónak tűnő ügy, amelyben 400 négyzetméternyi műfűről van szó, mert ebben sem egyeztettek Zugló önkormányzatával, sem a fővárosi önkormányzattal, és ez vezet oda, hogy a Városliget lassan elveszti a liget jellegét, amit nem akartak.

Horváth Csaba szerint a Liget projekttel kapcsolatban a kormányzat a zöldterületek csökkenését egy hamis kommunikációval igyekszik ellensúlyozni, a közte és a főváros között zajló kommunikációt pedig nem lehet érdemi párbeszédnek nevezni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink