Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-20 09:44:00

A Dunába fulladt egy horgász Vácnál

A Bors értesülései szerint egy 61 éves férfi és a társa Vác közelében tartózkodtak a Dunán, amikor a nem túl jó állapotban lévő csónakjuk váratlanul felborult.

A lap szerint egyiküket még élve ki tudták menteni, a másikuk sajnos már csak holtan került elő. 

"Nagyjából egy kilométerre lehettem a parton, amikor a baleset történt, így esélyem sem volt odamenni segíteni. Nagyon gyorsan elmerültek, de egy kajakos még időben érkezett, és sikeresen kimentette az egyiküket. A 61 éves csónaktulajdonost elsodorta a folyó, a rendőrök csak jóval lejjebb tudták kihúzni a vízből" – nyilatkozta a Borsnak Tolnay Zoltán, aki éppen a váci kompon teljesített szolgálatot.

Miután az áldozatot a rendőrök kimentették a vízből, visszavitték a Váccal szemköz­ti tahitótfalui kompkikötőhöz. Egyelőre nem tudni, hogy mitől borultak fel a csónakkal, arról viszont többen is beszéltek a Borsnak, hogy a Duna azon szakasza a kiszámíthatatlan áramlatok miatt nagyon veszélyes.

A katasztrófavédelem Facebook-oldalán számolt be a balesetről, ott csak annyit írtak: két, mentőmellény nélküli horgász borult egy kenuból a Dunába a váci rév és Tahitótfalu kompállomása között, szerda délután. Az esethez a váci tűzoltókat, a katasztrófavédelem kishajóját, valamint a búvárszolgálatot riasztották. 

Az egyik horgászt két arra evező kenus segítette partra, őt a váci tűzoltók adták át a mentőszolgálat munkatársainak, majd a szentendrei egység hajójával együtt folytatták a keresést. A másik elsodort embert nem sokkal később a vízirendészek mentették ki a Dunából, majd átadták a mentőknek - tájékoztattak.

Dunába borult horgászokat mentettek ki közös erővel Két, mentőmellény nélküli horgász borult egy kenuból a Dunába a...

Közzétette: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság – 2020. november 20., péntek

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink