Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-11-16 15:30:00

Karácsony szerint a Závecz Research legfrissebb kimutatása megmagyarázza, miért bünteti a kormány Budapestet

A főpolgármester Facebook-oldalán azt írja, „megint az önkormányzatok amúgy is szétlyuggatott zsebeiben kutakodnak az egyetlen érdemi bevétellel, az iparűzési adóval való bűvészkedéssel.”

A Závecz Research legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a megkérdezettek 40 százaléka támogatna egy közös ellenzéki listát, és csak 36 százaléka a Fideszét. A főpolgármester úgy látja, ez a mostani eredmény megmagyarázza, miért is bünteti a kormány Budapestet, a budapestieket, az ellenzéki vezetésű városokat.

Karácsony Gergely azt mondja, akkor akarják elvenni az önkormányzatok cselekvőképességét, amikor arra a legnagyobb szükség lenne. Szerinte, ha ezt megteszik, veszélyeztetik a közszolgáltatások ellátását a hulladékszállítástól, a tömegközlekedésen át az ivóvízellátásig.

„Pofátlansággal vegyes felelőtlenség ez attól a kormánytól, amely 25 milliárdért tönkre tenné Budapestet, miközben 2500 milliárd forinttól készül megfosztani Magyarországot ostoba hatalomféltésből” – fogalmaz a főpolgármester. Karácsony Gergely posztjában még sajtóhírnek nevezte, de azóta Orbán Viktor miniszterelnök hivatalosan is bejelentette, Magyarország megvétózza az uniós büdzsét és a helyreállítási alapot.

„Pedig világos, mi lenne a kormány dolga: törődjön bele, hogy az oligarchái nem lophatják tovább az uniós pénzeket, fogadja el a jogállami kritériumokat, az EU előírásának megfelelően az európai válságkezelő segítség 2500 milliárdjának felhasználásába vonja be az önkormányzatokat. És akkor békén hagyhatnánk végre egymást, mindenki tehetné, amit elvei diktálnak a járvány- és a gazdasági válság kezelésében. A többit bízzuk nyugodtan a választókra” – fogalmaz posztjában.

Az ellenzék közös listája legyőzné a Fideszt egy most vasárnapi választáson – több mint tíz éve nem volt ilyen adat a...

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. november 16., hétfő

atv.hu

88 milliárd forinttal kevesebb lesz jövőre a főváros költségvetése?

 

Ajánlom

További belföldi híreink