Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-30 21:23:00

SZFE-hallgató: az egyetemen most is az akkreditált képzés zajlik

A Színház- és Filmművészeti Egyetem másodéves hallgatója a Heti napló stábjának nyilatkozott. Elmondta, hogy a művészképzés mindig is kicsit más kategória volt, mint a többi, így például az őszi szünetben is forgatnak, próbálnak, ezért sem hagyják el az egyetemet.

Aujeszky Nóra még napokkal ezelőtt nyilatkozott, azelőtt, hogy a kancellár levelet küldött az oktatóknak és a hallgatóknak. Akkor úgy fogalmazott: az egyetem új vezetése valószínűleg azért vet be egyre drasztikusabb eszközöket, mert látják, hogy az egyetemet elfoglalók elkötelezettek követeléseik mellett. Hangsúlyozta: addig maradnak az épületben, amíg vissza nem kapják az autonómiájukat.

Hogyan zajlik az oktatás?

Arra a kérdésre, hogyan folyik most az oktatás az egyetem falain belül, a hallgató azt válaszolta: a művészképzés mindig is kicsit más kategória volt, mint a többi. Az SZFE-n az őszi szünetben is folynak próbák, fogatások, ezért sem hagyják el az intézményt ez alatt az idő alatt.

Aujeszky Nóra elmondta, hogy jelenleg is tanterv szerint tanulnak, bár vannak olyan órák, amelyeket a koronavírus-járvány miatt nem lehet megtartani, ezeket átteszik a következő félévre.

Hangsúlyozta: az akkreditált képzés zajlik az egyetemen, és ezt egészítik ki az egyetemfoglalási tevékenységekkel és más, kissé szabadabb kurzusokkal, amelyeknek egy része a nyilvánosság előtt zajlik.

Szerinte a félévet nem lehet csak úgy érvényteleníteni, az egyetemen ugyanis működik egy minőségmenedzsment-tanács, amely igazolni tudja, hogy minden a tanrendnek megfelelően történik.

Elég lenne, ha Vidnyánszky távozna?

Arra a felvetésre, hogy Vidnyánszky Attila távozása elég lenne-e, a hallgató azt mondta: nem személyekkel van problémájuk, a helyzet megoldását a minisztériumnál kellene kezdeni, amely az egész törvénytervezetet megalkotta, ami csorbíthatja az egyertemi autonómiát. Hozzátette: ezzel kapcsolatos alkotmányjogi panaszukat már iktatták az alkotmánybíróságon.

Aujeszky Nóra hangsúlyozta, hogy nincs szó pártpolitikai befolyásoltságról: ez ugyanis egy autonóm közösség, nem is tűrnék meg, hogy ideológia mentén oktassák őket.

Az új kancellár meghosszabbította az őszi szünetet az SZFE-n

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink