Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-30 13:57:00

Példátlan járatbővítés: 200 milliárd forintból újultak meg a Rákos-Hatvan vasútvonalnak

A több mint 200 milliárd forintból megújult Rákos-Hatvan vasútvonalnak is köszönhetően eddig példátlan járatbővítést hajtott végre a MÁV Eger és Budapest között - jelentette ki a társaság elnök-vezérigazgatója pénteken az egri vasútállomáson, sajtótájékoztatón.

Homolya Róbert kiemelte: az idén nyáron a MÁV Zrt. és a Volánbusz Zrt. összeolvadása lehetővé tette a közúti és vasúti közlekedés egységes megszervezését Magyarországon, amely egységes menetrendek és tarifák bevezetését, valamint a párhuzamosságok felszámolását eredményezi. A dunántúli vonalakon szeptember végén kezdték bevezetni ezt a gyakorlatot, amely a gyorsvonati és IC-pótjegy megszüntetésével 10-15 százalékkal olcsóbbá tette a vasúti közlekedést - emlékeztetett. 

Október 25-től Eger és Budapest között is életbe lépett az új rend, amely a pótjegyek kivezetésén túl "soha nem látott vasúti kínálatot biztosít a hevesi megyeszékhely lakói és a környéken élők számára" - fogalmazott. Az eddigi kétóránkénti gyakoriság helyett immár óránként induló járatokkal lehet közvetlenül elérni a városból Budapestet, 1 óra 48 perces menetidővel - tette hozzá.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink