Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-28 21:04:00

Színházigazgatói kinevezések miatt áll a bál Pécsen és Egerben

Egerben és Pécsett is konfliktus alakult ki a színházpályázatok körül. Egerben az önkormányzat ultimátumot adott: ha továbbra is ragaszkodnak Blaskó Balázs kinevezéséhez, akkor visszaadják az államnak az intézményt. Pécsett pedig a DK és a MSZP között alakult ki vita a színházigazgató személyéről.

Eger

Bár az egri Gárdonyi Géza Színház igazgatói pályázatait elbíráló bizottság Blaskó Balázs, jelenlegi igazgató pályázatát találta a legjobbnak, az önkormányzat új vezetőt szeretne látni az intézmény élén. Mirkóczki Ádám, polgármester az ATV Híradónak azt mondta: ők szakmailag Szőcs Artúr pályázatát látják a legalkalmasabbnak. A polgármester szerint, ha az EMMI nevezi ki az igazgatót és nem a város, vegye át száz százalékban a minisztérium az intézmény finanszírozását.

Közben a színházi dolgozók petíciót nyújtottak át a polgármesternek a jelenlegi igazgató kinevezése mellett. Mirkóczki Ádám viszont azt állítja, többen jelezték neki, hogy ezek az aláírások erős nyomás alatt keletkeztek.

Pécs

Pécsett sem egyszerűbb a helyzet a Nemzeti Színház igazgatói széke körül. A jelenlegi direktor szerződése februárban lejár. Bognár Szilvia, alpolgármester csak szűkszavúan nyilatkozott Híradónknak, úgy tudjuk titoktartási nyilatkozatot írtak alá, így nem beszélhet a részletekről. Azt azonban elmondta, hogy összesen négy pályamű érkezett, amelyek véleménye szerint mind rendkívül színvonalasak voltak.

A szakmai testület 90 százaléka a pécsi illetőségű Lipics Zsolt és Vidákovics Szláven mellett tette le a voksát. Azonban információink szerint a DK és az MSZP egymásnak feszült a kinevezések kapcsán, a szocialisták ugyanis Bodor Johanna és Udvaros Dorottya pályázatát látnák szívesen befutónak. A képviselőtestület novemberi közgyűlésen dönt a Pécsi Teátrum új vezetéséről.

Áll a bál az egri és a pécsi színház pályázatai körül

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink