Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-23 21:35:00

Nagy Ervin: amikor Orbán Viktorra szavaztam, nem gondoltam, hogy ezt a fajta szabadságeszmét képviseli

A színész az Egyenes beszédben arról beszélt, hogy '98-ban Orbán Viktorra szavazott, akkor nem gondolta, hogy ezt a fajta szabadságeszményt képviseli majd. Hatalmas tömeg jelent meg az SZFE által meghirdetett fáklyás vonuláson, ennek kapcsán Nagy Ervin színésszel és Antal Bálinttal, az SZFE hallgatójával beszélgettünk.

Antal Bálint és Nagy Ervin is elmondta, hogy ekkora tömegre számítottak. Az elégedetlenség és a türelmetlenség akkora az emberekben, hogy ezt meg akarták mutatni- mondta Nagy.

Nagy Ervin elmondta, hogy úgy érezte, hogy október 23-án ott a helye, van olyan pillanat, amikor a személyes jelenlét fontosabb, mint a szavak.

Antal a tüntetés szervezése kapcsán elmesélte, hogy több szakszervezettel is felvették a kapcsolatot, így jött a gondolat, hogy ha mindannyiuk szabadságáról beszélnek, akkor együtt fogalmazzák meg, így jött a tüntetésen felszólaló műtősnő is képbe.

A bíróság szerint jogellenes az SZFE-dolgozók sztrájkja

 

Azt is elárulta, hogy előtte az Ódry színpadon előtte elpróbálták a beszédet- viszont sötétben kellett, mivel Szarka Gábor egy rendelkezésével lekapcsoltatta az áramot.

Nagy Ervin szerint az áram lekapcsolása "velőtrázóan pitiáner". Majd hozzátette, hogy ezeket a "a fiatalokat féltem, meg ezt az országot".

A színész elmondta, hogy a hatalom mentalitása zavarja- ha valaki lojális hozzá, akkor mindenkin keresztül nyúlhat. Nem szeretné, ha a következő generáció ezt tanulná meg, és '98-ban, amikor Orbán Viktorra szavazott, nem gondolta, hogy ezt a fajta szabadságeszmét képviseli. Szerinte az akkori miniszterelnök és barátai most ott vonultak volna velük, flanel ingben.

Antal Bálinték nem érzik veszélyben magukat, a hallgatói státusz a legvédetteb, mert őket nem lehet kirúgni. Szerinte az egyetem védi őket azzal, hogy működik. A nyilvánosság jelenthet kockázatot, de a mérleg másik serpenyőjébe nem tud mást tenni.

"Egyszer csak lesz egy generáció, aki nem hajlandó félni tovább"- mondta Nagy Ervin.
Antal Bálint abban reménykedik, hogy vissza lehet lépni arcvesztés nélkül a hatalom oldalán, le tudnak ülni a hallgatókkal beszélni.

Nagy Ervin nem gondolta 25 évvel ezelőtt, hogy alapértékekért kell majd kardoskodnia.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink