Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-23 07:49:00

Horváth Csaba: a Városliget ügye egy állóháború

Zugló MSZP-s polgármestere bejelentette, hogy készít egy tervet, amelyből kiderülhet, milyen jogi megoldásokkal lehet ezt a kérdést lezárni.

Horváth Csaba az ATV Start című műsorában azt mondta: négyes fölét adna az elmúlt egy év munkájára magának és Karácsony Gergelynek is, aki korábban egy interjúban négyes alára értékelte saját munkáját. Horváth azt mondta, nem az elért eredmények alapján értékel így, mert azok sok esetben a kormányzattól, mint külső tényezőtől is függnek, hanem az alapján, hogy az általa és a főváros vezetése által meghozott, a város élhetőségét javító beavatkozások Budapest életét jobbá fogják tenni.

Ha az a kérdés, hogy elért-e mindent, amit egy évvel ezelőtt tervezett, akkor határozottan az a válasz, hogy nem, de itt a járvány nagy súllyal esik a latba - fogalmazott a zuglói polgármester.

A Biodómmal kapcsolatban azt mondta: ez egy érdekes helyzet, mivel az állatkert - amelynek területén a Biodóm épül - a főváros tulajdona, de a Biodóm szakmai programját a kormány hagyta jóvá még Tarlós István vezetése alatt. A befejezéshez még 16-18 milliárd forintra van szükség, ebben van még egy 5-6 milliárdos "lyuk" akkor, ha a kormány odaadja azokat a támogatásokat, amelyekről korábban döntött - tette hozzá Horváth. Hangsúlyozta: mivel ez egy kormányzati projekt volt, ezért a kormánynak kell befejeznie, de a főváros sem hajol el a feladat elől.

A Városliget ügye szerinte egy állóháború, amelyben a főváros vezetése már korábban egyértelművé tette, hogy új épület építésébe már nem lehet belefogni, de a kormányzat Horváth szerint "folyamatosan feszíti a kereteket". A polgármester kijelentette, hogy készít egy tervet arról, milyen jogi megoldások vannak, amelyekkel ezt a kérdést le lehet zárni.

A Závecz Research felmérésével kapcsolatban azt mondta: a "napi pillanatfelvételek" már csak hangulatjelentésnek tekinthetők, szerinte ezeknek nincs jelentősége, ugyanis a kérdés nem így fog másfél év múlva a választók elé kerülni.

Horváth Csaba: A Városliget ügye egy állóháború

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink