Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-22 10:15:00

Gyurcsány: "történelmet csináltok, legyetek büszkék rá"

A Demokratikus Koalíció elnöke Facebook-oldalán azt írja, élete legnagyobb politikai élménye a most kilenc éves párt.

Gyurcsány Ferenc hosszú bejegyzést tett közzé vélhetően a DK 9. születésnapja alkalmából. Azt írja, soha nem volt kétsége, hogy jól képviselik hazánkat.

"Sokszor volt kétségem, hogy vajon vonz-e elég támogatót az, amit mi gondolunk. Mára kétségeim csökkentek. A Demokratikus Koalíció mára a magyar ellenzék legnagyobb pártja. Ezt soha senki nem gondolta volna korábban rólunk. De megcsináltátok. Köszönöm nektek. Nem kicsit"

- fogalmaz a politikus, aki hozzáteszi: sokakkal beszélget, "mindenfajta emberekkel mindenfajta pártból", akik azt kérdezik tőle, hogyan csinálták.

"Csináljunk egy erős, egymásra is vigyázó csapatot, figyelj az ambíciókra, szolgáld és vezesd egyszerre a csapatodat, minden vitát vegyél komolyan és ne erővel oldd meg. Ez a legnehezebb. A politikai része könnyebb. Ne menj cikk-cakkban. Tarts ki stratégiád mellett. Merj álmodni, tudj tervezni, cselekedni" - írja Gyurcsány.

Szerinte a politika nem csak álom, hanem szonyatos munka, napi üzem, szervezett viszonyok, napi-, heti- és havirend. "Technológia, hivatal a háttérben, lassan felépített, kitűnő, sokszor láthatatlan segítőtársak. Egyik-másikuk fontosabb, mint egynémely politikus. Vigyázni kell rájuk" - teszi hozzá.

"Ilyen pártot csináltunk. Nagyon egészséges a közepe, aztán persze vannak gondok is. De ez így természetes. De szép szóval tereljük a vitákat, megvédünk mindenkit, aki nem lop, vagy nem sérti az emberi méltóság mindenen túli követelményét. A többi vita feloldható. Hogy hiszünk egy európai Magyarországban? Ezt tudják rólunk. Igazunk van? Szerintünk igen. De mindenkinek tudni kell, Magyarország jövőjét nem egyik vagy másik párt fogja eldönteni, hanem a történelemmel találkozó nép. Szerintem mi látjuk a találkozás pillanatát. És azért dolgozunk, hogy a randevú minél előbb megtörténjen. Életem legnagyobb politikai élménye a most kilenc éves Demokratikus Koalíció. Köszönöm nektek. Történelmet csináltok. Legyetek büszkék rá. Én végtelenül büszke vagyok rátok" - írja a DK elnöke.

Soha nem volt kétségem, hogy jól képviseljük hazánkat. Sokszor volt kétségem, hogy vajon vonz-e elég támogatót az, amit...

Közzétette: Gyurcsány Ferenc – 2020. október 22., csütörtök

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink