Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-20 14:47:00

Kifarolt az ellenzék Hadházy blokádos akciója mögül

Egyik ellenzéki párt sem vesz részt hivatalosan a Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs által meghirdetett blokádban, amelyet a politikusok az állami tévé székházához hirdettek a nemzeti ünnepre, október 23-ra - tudta meg az ATV Híradó. A független képviselők a lejáratás és a gyűlöletkeltés ellen akarnak fellépni.

Korábban Hadházy Ákos úgy fogalmazott: ha százezer ember ott lesz, akkor elérhetik a céljukat. Ha kevesebb, azzal is üzenni tudnak a hatalomnak, hogy sokan követelnek változást. Az ATV Híradó az összes pártot megkereste: részt vesznek-e az akcióban.

A megkérdezettek, a DK, az MSZP, a Jobbik, az LMP, a Momentum, és a Párbeszéd is úgy nyilatkozott, – legtöbbször a járványhelyzetre hivatkozva –, hogy nem vesznek részt a blokádban, illetve, hogy aznap inkább az SZFE-sek ügyét helyezik előtérbe. A Liberálisok képviselője kedd reggel az ATV Startban jelezte, hogy ők sem vesznek részt az eseményen.

Mint ismert, közel két éve, 2018 decemberében – a rabszolgatörvény elleni tüntetések nyomán – az ellenzéki képviselők bejutottak az MTVA székházába, ahol az öt pontos követelésüket szerették volna beolvasni élő adásban. a független közmédiáért. Akkor minden ellenzéki pártból képviselték az ügyet a független Hadháázy Ákossal és Szél Bernadettel együttműködve.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink