Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-20 10:56:00

Kemény szavak élő adásban: Hadházy cserbenhagyta az ellenzéket?

Komjáthi Imre MSZP-elnökségi tag nem tud arról, hogy pártját hívták volna a Hadházy Ákos által szervezett MTVA előtti demonstrációra, de a magánvéleménye az, hogy Hadházyék akciójánál sokkal fontosabb az SZFE hallgatóinak tüntetése, és azt tervezi, hogy ezen vesz részt pénteken. Bősz Anett, a Liberálisok DK-frakcióban ülő elnöke ennél keményebben fogalmazott: beszámolt róla, hogy a Liberálisok is eldöntötték, az SZFE-sekhez csatlakoznak, viszont nem mennek Hadházyék tüntetésére, ráadásul úgy véli, Hadházy az elmúlt napokban cserbenhagyta az ellenzéket. Mindez az ATV Start című műsorában hangzott el.

Komjáthi Imre nem tud arról, hogy bármilyen felkérés érkezett volna az MSZP-hez a Hadházy Ákos és Szél Bernadett által szervezett október 23-i MTVA előtti demonstrációval kapcsolatban. Magánvéleményként hozzátette: Hadházyék tüntetésénél sokkal fontosabbnak tartja az SZFE hallgatóinak október 23-i vonulását, és a maga részéről azt tervezi, hogy ezen vesz részt.

A Liberálisok nevében Bősz Anett elmondta, hogy mindkét párt úgy döntött: az SZFE hallgatóinak tüntetését támogatja október 23-án és nem Hadházyék MTVA előtti akcióját. Ha már van egy olyan ügy, amely a semmiből jött és erős, ráadásul az SZFE hallgatói támogatást kértek, akkor támogatniuk kell őket – mondta a képviselő. 

„Hadházy Ákos kezdeményezésére nem megyünk, az SZFE hallgatóinak akcióját azonban támogatjuk"

 – szögezte le a Liberálisok DK-frakcióban ülő elnöke. (Bősz Anett a cikk megjelenése után az atv.hu-val közölte, hogy ez csak a Liberálisok álláspontja, a DK a járványhelyzet miatt nem buzdít senkit tömörülésre.)

Arra a kérdésre, hogy nem érzi-e Hadházy Ákos cserbenhagyásának a döntést, Bősz Anett azt válaszolta: az elmúlt napok eseményei alapján van mit megbeszélniük Hadházy Ákossal, ha cserbenhagyásról, illetve médián keresztüli üzengetésről van szó. Arra a kérdésre válaszolva, hogy ezek szerint úgy érzi-e, hogy Hadházy Ákos cserbenhagyta az ellenzéket, Bősz Anett azt választolta: az elmúlt napokban szerinte ez történt. ​

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink