Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-17 16:56:00

Újabb épületet vettek blokád alá az SZFE hallgatói

A Vas, és a Szentkirályi utcai épület után a Rákóczi úti épületet is elfoglalták a Színház-és Filmművészeti Egyetem tanulói. Ebben az épületben irodák nincsenek, osztálytermek viszont vannak.

Az ATV Híradójának az egyik hallgató azt mondta: péntek este 6 óra előtt, mielőtt véget ért volna a munkaidő sokan felmentek a Rákóczi úti épületbe, a saját termeiket foglalni, minden teremben legalább két- három ember van, ott töltötték az éjszakát, dolgoztak, zenéltek, próbáltak, és sokat beszélgettek, majd pedig ott aludtak.

Erdős Lili azt mondta az újabb foglalásra azért volt szükség, mert azt érezték, veszélyben van az oktatás az által, hogy meghirdették az őszi szünetet.

Nem tudták, hogy ha hazamennek mi lett volna visszaérkezésük utána a tanítással. Úgy gondolták, úgy van esély arra, hogy folytathassák a tanulást, ha elfoglalják a termeket, és a kulcsok is náluk vannak.

A hivatalos őszi szünet október 22-én kezdődik a Színművészetin, Erdős Lili azt mondta ez náluk nem egy klasszikus szünet, mert ők olyankor is dolgoznak, hozzátette szeretnének hazamenni, és szeretnének máshol is lenni, de még nem tudják mi lesz.

Azzal kapcsolatban is megkérdeztük a véleményét, mit szóltak ahhoz, hogy Szarka Gábor azt mondta azért is van szükség az őszi szünetre az egyetemen, hogy mindenki megnyugodjon egy kicsit, és beszélgessen a szüleivel. Erdős Lili szerint ez vicces, azt is elmondta, sokan dühösek, és ebből az energiából tudnak próbálni, és dolgozni, mint mondta azért is volt jó, hogy bent éjszakáztak, mert odamentek, és azt érzi, hogy dupla annyi energiája van.

Ajánlom

További belföldi híreink