Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-16 21:21:00

Bár pénteken kiürítették volna az SZFE-t, a diákok nem mentek sehova

A kancellár utasítására megpróbálták kiüríteni a termeket és a kollégiumot, mind a Szentkirályi utcában, mind a Vas utcában, mind a Rákóczi úton lévő szárnyban, de sikertelenül.

Attrocitás nem történt, az intézkedők jegyzőkönyvbe vették, hogy a diákok nem távoztak - kezdte Szurdi Panni hallgató az Egyenes beszéd című műsorban.

"Tudomásul vették, hogy nem tudják kiüríteni az épületet."

A diákoknak jelenleg internetük is van, noha Szarka Gábor kancellár korlátozta a hozzáférést: rengeteg felajánlást kapnak az SZFE-sek. 

Nem hagyják el a diákok az SZFE épületét

 

A tanköztársaság az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól várja, hogy garantálják a Színház- és Filmművészeti Egyetem autonómiáját, és amíg ez nem történik meg, fenntartják a blokádot - mondta a stúdióban Szurdi. 

Csütörtökön kizárták őket a fórumoknak helyet adó Ódry színpad terméből, de visszafoglalták a helyiséget - azt nem tudta megmondani, hogyan jutottak be -, és a hallgató leszögezte, hogy nincsenek kevesebben, még mindig lelkes a közösségük.

Karsai György, az SZFE egyik oktatója telefonon jelentkezett be, és hangsúlyozta, hogy nem adják ki a korábban követelet neveket, hogy pontosan kik sztrájkolnak.

"Tőlünk ugyan soha nem fogja megkapni."

Karasai továbbá azt is elmagyarázta, hogy még mindig az ITM a joggyakorló, és Palkovics Lászlóval szeretnének tárgyalni.  

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink