Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-13 17:01:00

Szarka: Máté, Ascher és Enyedi korrekten távozott, így kéne azoknak is, akik nem akarnak együttműködni az új vezetéssel

„Innentől kezdve ezt a fajta nehezen megfogalmazható, de tanköztársaságnak nevezett képződményt - amit a hallgatók egyfajta bázisdemokráciaként létrehoztak odabent néhány oktatóval együttműködve - nem tekintjük az SZFE hivatalos struktúrájának, és minden módon megakadályozzuk, hogy ez az egyetem keretein belül folytatódjon”- jelentette ki az ATV Híradónak Szarka Gábor.

Az új kancellár elmondta azt is, hogy senkit sem távolítanak el semmilyen módon, és erőszakot sem alkalmaznak majd, a cél, hogy továbbra is békés úton - megszólítva az egyetemi polgárokat -nyilatkoztassák őket arról, hogy még mindig illegitimnek tekintik-e a kuratóriumot, és az általuk kinevezett vezetőket.

Szarka Gábor szerint az ugyanis nem lehetséges, hogy nem tartják legitimnek a vezetést, de elvárják, hogy aláírjanak. Ő úgy gondolja, ha egy vezető nem legitim, akkor az aláírása sem legitim, így munkát végezni állítása szerint nem lehet.

„El kell döntenie mindenkinek, hogy milyen formában szeretné folytatni a művészeti képzését” -
fogalmazott Szarka Gábor, aki azt is elmondta, mivel nem tudják név szerint, hogy kikkel állnak szemben, kikkel kellene tárgyalni, ezért azt kérik, hogy aki továbbra is elutasítja őket, az közölje velük.

Neveket vár az SZFE új vezetése, a tanköztársaságot befejezettnek tekintik

A kancellár ezután visszaidézte Ascher Tamás, Máté Gábor, és Enyedi Ildikó távozását. Azt mondta mind a hárman időben ezt a lépést megtették, ezért úgy gondolja, ha ők ki tudták fejezni azt egyértelmű, és korrekt módon, hogy nem kívánnak együtt dolgozni az új kuratóriummal, és felmondanak, akkor ez a lehetőség - de akár a közös megegyezés is - mindenkinek rendelkezésére áll. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink