Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-13 10:18:00

Mit gondolnak a budapestiek Karácsonyról? - Itt a válasz

A Publicus Intézet a Népszava megbízásából 2019 decembertől havonta folyamatosan vizsgálta az emberek véleményét Karácsony Gergely főpolgármesteri tevékenységével kapcsolatban.

Az eredményi ismertetve azt írják: minden második megkérdezett összességében inkább elégedett Karácsony Gergely főpolgármesterként végzett munkájával. Míg 2019 decemberében a megkérdezettek harmada ítélte meg inkább pozitívan a főpolgármester munkáját, addig 2020 szeptemberében már a válaszadók fele.

Ezzel együtt növekedett az elégedetlenek aránya is. Míg 2019 decemberében a megkérdezettek negyede volt inkább nem elégedett Karácsony Gergely munkájával, addig ezt 2020 szeptemberben már tízből négyen mondták.

A DK, a Momentum és az MSZP-P szavazók döntő többsége inkább elégedetten nyilatkozott Karácsony Gergely főpolgármesterként végzett munkájáról. Ennek a három ellenzéki pártnak a szavazói némileg elégedettebbek most Karácsonnyal, mint 2019 decemberében voltak - írják.

Míg 2019 decemberében tízből kettő bizonytalan szavazó nyilatkozott pozitívan a főpolgármester munkájáról, addig 2020 szeptemberében már tízből négy. A Fidesz szavazóknak azonban csak alig 7 százaléka elégedett most Karácsony Gergellyel.

A megkérdezettek fele vagy biztosan, vagy valószínűleg, vagy pedig egy széleskörű ellenzéki összefogás esetén tudná elképzelni, hogy egy most vasárnapi főpolgármester-választáson Karácsony Gergelyre szavazzon.

Ezzel együtt azok is többen vannak most, akik vagy bizonyosan (33 százalék), vagy pedig valószínűleg (7 százalék) nem szavaznának Karácsonyra, ha most újra önkormányzati választásra kerülne sor.

2020 szeptemberében a DK, a Momentum (91 százalék), és az MSZP-P (85 százalék) szavazók döntő többsége inkább elégedetten nyilatkozott Karácsony Gergely főpolgármesterként végzett munkájáról. Ennek a három ellenzéki pártnak a szavazói némileg elégedettebbek most Karácsonnyal, mint 2019 decemberében voltak (akkor 91-60-75 volt az arány.)

Míg 2019 decemberében tízből kettő (23 százalék) bizonytalan szavazó nyilatkozott pozitívan a főpolgármester munkájáról, addig 2020 szeptemberében már tízből négy (43 százalék).

A Fidesz szavazóknál is látható némi javulás: ugyanezen két időpontot nézve 2 százalékról 7 százalékra növekedett az inkább elégedettebbek aránya. Érdemes megjegyezni, hogy a koronavírus hazai megjelenésének az időpontjában (2020 március és április) jóval pozítivabban nyilatkoztak a kormánypárti szavazók: akkor minden ötödik (19 százalék) Fidesz szavazó összességében inkább elégedett volt Karácsony Gergely főpolgármesterként végzett munkájával.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink