Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-12 14:31:00

Kocsis Máté durván kiosztotta, legyávázta a Jobbik elnökét, aki ott sem volt

Beleszállt a Jobbikba és főleg annak elnökébe Kocsis Máté a parlamentben a szerencsi választás után - főleg azért, mert Jakab Péter nem ment be. A Fidesz frakcióvezetőjénél az verte ki a biztosítékot, hogy az ellenzék nem gratulált a győztes fideszes Koncz Zsófiának.

Roppant kínos, hogy a baloldali pártok hallgatnak, a Jobbikosok meg a vereség méltóság nélküli elviselésének adták tanúbizonyságát - mondta a parlamentben Kocsis Máté napirend előtt, miután a szerencsi időközi választáson Koncz Zsófia győzött, aFidesz-KDNP képviselő-jelöltje.

Egyetlen egyszer sem hangzott el az a mondat, hogy önök gratulálnak Koncz Zsófiának - tette szóvá a Fidesz frakcióvezetője. Ő gratulált neki "a nagyszerű győzelméhez". Koncz Zsófiát szeretettel várja a Fidesz-frakció az édesapja helyén, a választók neki ehhez most bizalmat adtak - tette hozzá. Kocsis Máté azt is szükségesnek tartotta megjegyezni, hogy az ellenzék nem mond igazat: a Borsod megyei 6-os körzet, a szerencsi sosem volt kormánypárti, a Fidesz soha nem kapott ott 50 százalék fölötti eredményt, kár ezt elvitatni. Ahogy azt is, hogy az ellenzék most a korábbibál is kevesebbet kapott százalékban - állította.

A választók ítéletet mondtak, megkóstolták a Soros-kolbászt, és nem ízlett nekik - fogalmazott Kocsis Máté. "Önök megbuktak úgy, ahogy vannak: Gyurcsány Ferencestül, Marki-Zayosoltul, Kunhalmistul, mindenestül". Olyan embert akartak a parlamentbe küldeni, aki a zsidó honfitársakat vérig sértette, és varrónőket nem fizetett ki - állította Kocsis Máté.

A Fidesz frakcióvezetője némiképp ellentmondott m Dömötör Csaba államtitkárnak, szetinte ugyanis az ellenzéki oldalon a választás előtt nem elhallgatták ugyanis, hanem mentegették Bíró Lászlót - mondta az ellenzék „nácimosdatására". Kocsis Máté példaként Gyurcsány Ferencet említette, azt, hogy s DK elnöke azt szorgalmazta, hogy az ellenzéki pártok küzdjenek együtt. Karácsony Gergelytől pedig azt idézte, hogy a főpolgármester az egymásra hangolódásról beszélt. "Ő most gondolom annak a Judapestnek a főpolgármestere, amelyiket vérig sértette Bíró László a szavaival" - fogalmazott Kocsis Máté, Bíró korábbi antiszemita mondatát idézve. De mint a fideszes frakcióvezető mondta, az ő kedvence Kunhalmi Ágnesnek az a tegnap esti mondata, hogy a szerencsi válssztás „eredménye világos üzenet: mi köztársaságpárti erők ott vagyunk a Fidesz mögött". "És a választók úgy döntöttek, hogy még jó ideig ott is tetszenek maradni" - jegyezte meg ironikusan Kocsis Máté.

Jakab Péter Jobbik elnököt a "leggyávább alaknak" nevezte, mert mint mondta, ő be sem mert jönni a parlamentbe. Aztán a fideszes frakcióvezető arra utalva, hogy Vona Gábor évekkel ezelőtt egy Facebook bejegyzésében azt írta, hogy a Jobbik lelkét ő adta, és ő is vette el, kijelentette: Jakab Péter most a Jobbik lelkét el is adta, pénzre is váltotta.

Kocsis Máté azzal zárta a felszólalását, hogy az ellenzék képviselői, a jobbikosok szégyelljék magukat.

Az államtitkár is legyávázta Jakabot és Hadházy posztjával példálózott

Rétvári Bence államtitkár a kormánypárti frakcióvezető felszólalására azzal reagált, hogy szintén Jakab Pétertől idézett, és szóvá tette, hogy most nem meri vállalni a felelőséget, "gyáva, elbújik" - mondta. Emlékeztetett, hogy a Jobbik azzal jött be a parlamentbe, hogy "Gyurcsány Ferenc legyen fegyenc", és most Gyurcsány Ferenc lett a jobbikosok kedvence. Vona Gábor hasonló helyzetben mondott le, mint amilyenbe most Jakab Péter került - mondta a jobbikosoknak az államtitkár.

Aztán Rétvári Bence Hadházy Ákos Facebook posztját idézte, aki szerint Bíró Zoltán 50 milliós pályázata "megért volna egy Korrupcióinfót". Ezt egy baloldali politikus mondja a baloldali jelöltről. És az ellenzéki pártelnökök odamentek szelfizgetni, és azt mondták Bíró Lászlóról, hogy tisztességes - tette hozzá mindehhez az államtitkár.

Egy antiszemita jelölttől menekült meg az Országgyűlés, aki még a varrónőket is ki akarta semmizni - mondta végül Rétvári. ​

Nem csitul a parlament által megszavazott egészségügyi törvény körüli vita

 

Ajánlom

További belföldi híreink