Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-09 20:05:00

Leállt a belgyógyászati szakrendelés Letenyén az átvezénylés miatt

Felfüggesztették a letenyei Egészségházban a belgyógyászati vizsgálatokat, mert az ott dolgozó orvosokat áthelyezték Zalaegerszegre a covidos betegeket ápolni. A város polgármesterét a betegek értesítették, hogy az időpontjaikat sorra mondják vissza. A rendelésre a nagykanizsai kórházból érkezett orvos. A polgármester rákérdezett és kiderült, hogy az orvosok közül hármat Nagykanizsáról Zalaegerszegre helyezték át. A többi szakrendelést egyelőre nem érinti az intézkedést.

Letenye egészségházát nemrég újították fel, akkor indultak újra a szakrendelések. Ezek közül most a belgyógyászatra érkezők tapasztalták, hogy sorra mondták vissza az időpontjaikat. A polgármester járt utána annak, hogy mi történt a belgyógyászattal: a kanizsai kórházból Zalaegerszegre irányították át az orvosokat. Farkas Szilárd híradónknak azt mondta, fontos és jól működő szakrendelés volt a belgyógyászati, de most bizonytalan ideig – nagyrészt az átvezénylés miatt – kénytelen szünetelni.

A letenyeiknek és a környéken élőknek most, ha belgyógyászati problémájuk van, akkor Nagykanizsára kell utazniuk. A környéki kis falvakból pedig sokaknak ezt nem könnyű megoldani, sem az időpontkérés, sem a közlekedés miatt.

A letenyei polgármestert tájékoztató hivatalos levélből az nem derül ki, hogy meddig nem lesz orvos a városban, illetve az sem, hogy a nagykanizsai kórház orvosai mikor térhetnek vissza Zalaegerszegről.

 atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink