Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-06 09:20:00

Az SZFE bérszámfejtője szerint nem igaz, hogy a kancellár csak akkor tud fizetést utalni, ha bent van az épületben

A Színház- és Filmművészeti Egyetem új kancellárja, Szarka Gábor korábban többször azt mondta, hogy addig nem tudja kifizetni a béreket, amíg az egyetemfoglaló hallgatók nem engedik őt be az intézmény épületeibe.

“Abszurd”, hogy az egyetem kancellárjának az épületben kellene lennie ahhoz, hogy elutalja a dolgozók fizetéseit - mondta a Telexnek az egyetem bérszámfejtője, Varga Réka.

Varga szerint a bérszámfejtés szeptember 1-jétől, tehát mióta az egyetem alapítványi fenntartás alatt van, nem is az egyetemen zajlik, hanem az egészet egy külső, ajkai cég csinálja. 

Az új rendszer szerint, miután ez a bizonyos cég megcsinálta a bérszámfejtést, elektronikusan elküldi Vargának, akinek mindent ellenőriznie kell. Varga pedig ezután szintén elektronikusan ezt továbbküldi a kancellárnak jóváhagyásra, akinek annyit is elég lenne visszaírni, hogy mehetnek az utalások.

"Nem szükséges a kancellár jelenléte a bérek utalásához" - állította Varga a Telexnek.

Szerinte az új kancellár egyrészt elektronikusan is alá tudna írni (ahogy a leváltott kancellár is meg tudta ezt tenni a koronavírus első hulláma alatt), így fizikailag egyáltalán nem kell ott lennie sehol, mert "ő nem nyúl hozzá a géphez, amivel a pénzt utalják". Ha mégis nagyon ragaszkodik ahhoz, hogy kézzel írjon alá, akkor "egy lezárható műanyag konténerben kiküldik neki a papírokat". A bérszámfejtő szerint viszont Szarka egyáltalán nem próbált meg ilyesféle megoldásokat találni arra, hogy a béreket megkapják a dolgozók.

Ultimátumnak tekintik az SZFE vezetőségének ajánlatát a diákok, a blokádot fenntartják

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink